Letöltendő börtönt kértek Berki Krisztiánra

2021. március 17. 11:47

A celeb és főpolgármesterjelölt három éve büntetőfékezett luxusautójával.

2021. március 17. 11:47
null

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség Berki Krisztián ellen azért, mert három évvel ezelőtt büntetőfékezett egy utasokat szállító autóbusz előtt Óbudán – írja a 24.hu.

Az ügyészség közösségi oldalára feltöltött tájékoztatás szerint Berki a Pünkösdfürdő utcában haladt a luxusautójával akkor, amikor történt az eset. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. Berki a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt a Bentley-vel, azonban ez nem sikerült neki, ezért vissza kellett sorolnia. Ekkor a celeb, és a buszvezető is egymásra dudált, írják. Berki ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd visszatért elé, és intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

A buszsofőr a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. „A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, vagy a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a luxusautóban pedig mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.”

A 24.hu értesülései szerint Berki nem tett vallomást a gyanúsítás során, sőt panasszal élt még a gyanúsítás ellen is. Az ügyészség letöltendő börtönt, és járművezetéstől eltiltást kért Berkire közúti veszélyeztetés, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt. A halmazati büntetések miatt ennek a felső határa hét és fél év szabadságvesztés, írják.

Fotó: MTI

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2021. március 19. 12:50
Lehet persze azt mondani, hogy ez túlzás, de ez esetben inkább úgy kell nézni, mint annó Al Caponét. Őt sem a rablásokért, a sok meggyilkolt emberért, stb. ültették le, hanem adóügyek miatt. Berki nem a Fradiból és a Vácból kilopott súlyos (tíz)milliók miatt ül majd (remélhetőleg) hanem emiatt. Nem baj.
mediator01
2021. március 18. 19:18
Példát kéne statuálni ezzel a sima heréjű féleszűvel: letöltendőt neki!
Paskai
2021. március 17. 23:26
"A buszsofőr a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést." Ez hazugság! Egyszerűen profiként tudta, hogy neki lesz igaza és letarolta ezt a tahót, aki azt hitte, hogy nem mer nekimenni, de nem számított a proli furfanggal és irígységgel.
bpe
2021. március 17. 23:20
közveszélyes egy f@sz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!