Hallgat a Momentum Czeglédy jelöltségéről

2021. március 02. 19:29

Korábban még tiltakoztak a milliárdos csalással vádolt egykori Gyurcsány-ügyvéd viselt dolgai ellen.

2021. március 02. 19:29

Három hete írtunk arról, hogy Gyurcsány Ferenc egykori ügyvédje, a milliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba bejelentkezett az újabb mentelmi jogért – ismert: 2019-ben a DK EP-listájára is felkerült – és közösségi oldalán utalt arra, hogy elindul a szombathelyi ellenzéki előválasztáson.

A korábban az MSZP-ben politizáló Czeglédy pere egyébként ma kezdődött meg, de a 2017 óta tartó ügy „gyorsaságát” látva akár arra is mutatkozik esély, hogy újabb évek telhetnek el az ítéletig, amennyiben a 2022-es választáson Czeglédy jelöltként elindul – márpedig most már a Gyurcsány-párt hivatalos jelöltje is lett.

A Magyar Nemzet meg is kérdezte a korrupcióra igencsak kényes Momentumot az ügyről. Egyébként a decemberi ellenzéki megállapodásban a pártok azt is vállalták, hogy minden egyéni képviselő-jelöltjükkel egy úgynevezett feddhetetlenségi nyilatkozatot iratnak alá – tanulva Bíró László szerencsi bukásából.

Nem kívánjuk kommentálni – jött a válasz a párttól a lap kérdésére, miszerint a Momentum feddhetetlennek tartja-e Czeglédy Csabát, amennyiben pedig nem, úgy miért nem tiltakozik az ügyvéd előválasztáson való indulása ellen?

Ez azért is furcsa a Fekete-Győr András vezette párttól, mert amikor kiderült, hogy a DK-s vezetésű Újbuda és Erzsébetváros is Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött zsíros szerződéseket céges átvilágításokra, a Momentum közleményben tiltakozott.

Mint Fekete-Győr Andrásék akkor írták:

Czeglédy megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását, inkább egy öngól, ami a teljes ellenzék hitelességét rombolja.

Az akkor még Gyurcsány-ellenességgel politikai tőkét kovácsoló párt hangoztatta: „nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Czeglédy Csabát már 2010 előtt – tehát a jogállamiság fokozatos lebontását és a bírói függetlenség felszámolását célzó első fideszes intézkedéseket megelőzően – is ítélték jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt”.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dobrevne
2021. március 03. 07:00
Bandikám! Nem erről volt szó, mikor bejelentetted saját magad minelnöknek, nem erről volt szó, mikor alakultatok. Hol van a transzparencia? Hol vannak a tiszta kezek, üveg zsebek?
luzitanxaver
2021. március 03. 06:04
A momentum a percemberek párta, mint a név is mutatja. A ferencfordulást mindenesetre már jól eltanulták mesterüktől.
Peppa
2021. március 02. 23:10
Fekete Győr Andika segget csinált a szájából. A Momentumnál ez alap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!