Csaknem mindent bezárna az orvosi kamara két hétre

2021. március 24. 07:25

Az élelmiszerboltok és a patikák maradhatnának csak nyitva a javaslatuk szerint.

2021. március 24. 07:25
null

Ahhoz, hogy nyitásról lehessen beszélni, két hét olyan szigort követel a döntéshozóktól és a lakosságtól Kincses Gyula MOK-elnök, amilyen még nem volt – írja az Infostart. Hozzátették: az Magyar Orvosi Kamara (MOK) további szigorításokat szorgalmaz. A MOK újabb üzletek bezárását tartja indokoltnak.

Két hét durva szigor elég lenne

„Az oltás lesz az, ami miatt május-júniusban ki lehet nyitni. De aki a jövő héten megkapja az oltást, annak semmi sem garantálja, hogy ezen a héten nem kerül kórházba vagy intenzív osztályra” – fogalmazott az InfoRádió megkeresésére a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Hangsúlyozta, szerinte

Élelmiszerbolton, patikán kívül gyakorlatilag mindent be kellene most zárni. Drogéria minek? Az alapvető tisztálkodási, higiéniás felszerelések mind kaphatók az élelmiszerboltokban is. És az emberek szervezzék észszerűen a vásárlásukat, ne legyen az, hogy ma berohanok egy vajért, holnap egy kiló kenyérért, hanem heti bevásárlásokat szervezzenek, minimalizálják a boltban való tartózkodást!”

„Mi Facebook-lájkokat nem gyűjtünk”

„A számok sajnos minket igazolnak – két nap alatt meghalnak annyian, mint a tavaly tavaszi hullámban összesen –, a helyzet súlyossága változtat a közgondolkodáson és az intézkedéseken is. Mi Facebook-lájkokat nem gyűjtünk” – tette hozzá. Szerinte két hét durva szigor elég lenne egy olyan járványhelyzetben, amilyen nem volt az elmúlt ötven évben.

Kép forrása: MOK Facebook-oldala

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. március 25. 09:03
Nem vettem észere, h. két részletben akartam elgépelést javítani, el is szállt a kommentem. Van ilyen, de még egyszer: miután a helyzet minden igyekezet ellenére NAGYON rossz, meg kéne próbálkozni a teljes zárással, nem mi lennénk az elsők. Ráadásul gyorsan kéne zárni. A MOK állásfoglalását, vezetése irányultságának ismeretében, vszg. megkönnyíti, h. a társadalmi elégedetlenség megjósolhatóan a kormány ellne fordulna egy kéthetes, EZ a MINIMÁLIS időtartam, amitől eredmény lenne várható, zárás esetén. A legfontosabb viszont az ember-élet, úgy néz ki, már a fiatalok is veszélyeztetettek. Ez lenne a biztos és a legfontosabb az ember-élet. Nemcsak kövér, elhasznált öregek halnak, és különben is, minden emberi élet érték! Nem igazán látok túl a kertkapun, de azt hallom, h. NEM általános a fegyelmezettség. A másik alternatíva a reményé, h. az oltások előre haladtával enyhülni fog a betegség terjedése és NEM lesz a moslékék gerjesztette társadalmi elégedetlenség még nagyobb. Nem könnyű döntés.
brekker
2021. március 24. 20:57
Mióta perelni lehet súlyos százmilliókra az orvosokat, nem mernek semmi értelmeset mondani, de ami rosszabb, protokollok formájában kötelezővé teszik a legkevébé támadható, viszont leghaszontalanabb (ez még a jobbik eset) terápiát.
brekker
2021. március 24. 20:46
Nyitvatartást növelni 21 óráig, csökkenti a tömeget.
brekker
2021. március 24. 20:43
A tömegközlekedési klíma tényleg egy politikai baromság városi közlekedésben. Csak arra jó, hogy egymást vádolják a hiányával a résztvevők. Plusz nyithatatlan ablakok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!