Az NMHH eljárást indított az RTL Klub ellen a „család az család” kampány miatt

2021. március 04. 21:04

Eljárást indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az RTL Magyarország ellen, a szivárványcsaládokról szóló társadalmi célú hirdetés miatt – adta hírül az RTL Klub.

2021. március 04. 21:04
null

Eljárást indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az RTL Magyarország ellen, a szivárványcsaládokról szóló társadalmi célú hirdetés miatt. A hatóság a gyerekek védelmére hivatkozik.

A kampányvideót készítő Háttér Társaság szerint a hatóság el akarja hallgattatni az LMBTQ szervezeteket. Az RTL Magyarország álláspontja szerint a hirdetés nem csak 16 éven felülieknek mutatható be, ezért a sugárzás jogszerű volt – áll rövid közlemény az RTL Klub honlapján.

„Szerintünk ez a kampányvideó a társadalmi párbeszéd egy fontos része volt. Nem tartalmaz olyan elemeket, amelyek kiskorúak számára bármilyen hátránnyal vagy kárral járnának. Az a célja a Médiahatóságnak, hogy elhallgattassa az LMBTQ szervezeteket, hogy ne lehessen erről a kérdésről érdemi társadalmi vitát folytatni” – nyilatkozta a döntés kapcsán Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője a televízió híradójában. 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2021. március 05. 09:21
"A kampányvideót készítő Háttér Társaság szerint a hatóság el akarja hallgattatni az LMBTQ szervezeteket." Az elhallgattatás nem elég, be kellene tiltani az ilyen szervezeteket. Több is van amúgy? A társadalom oly' széles spektrumát fedik le a transzneműek, hogy több is kell? Vagy csak azért van több, hogy nagyobbnak látszódjon a lufi, mint amekkora?
olajfa1
2021. március 05. 09:18
Sokkal elöbb kellett volna! A devianciát talán nem kellene reklámozni! Még az eltűrése is túl sok úgy általában...
kispufi
2021. március 05. 09:15
Az abnormalitás az abnormalitás. A provokáció az provokáció. Minden másra ott a MasterCard...
Csubszi
2021. március 05. 07:47
Helyes! Nő és férfi gyerekkel, az a család, a többi aberráltság! Nálunk nem vevő a nagy többség a szekszuális devianciákra! Éljék az életüket, ahogy akarják, de gyerekeket ne ronsanak meg a nyomorult ideáikkal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!