A legmodernebb filmes eszközöket használhatják az SZFE hallgatói

2021. március 01. 15:23

A napjainkban használatos legprofibb digitális filmkamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszköz érkezett Németországból a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetbe.

2021. március 01. 15:23
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Novák Emil általános megbízott rektorhelyettes közbenjárásával sikerült a német ARRI Rental filmipari eszközöket gyártó céggel támogatási megállapodást kötnie a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek. A napjainkban használatos legprofibb digitális filmkamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszköz érkezett Németországból a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetbe.

Sára Balázs, az SZFE – Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezetője elmondta: „a napokban érkezett szállítmány lehetővé teszi,

 

Sára Balázs kiemelte: ARRI Alexa kamera, ARRI Zeiss Ultra Prime és Angenieux Zoom objektívekkel érkezett az Intézethez. Továbbá, megkapták az ARRI Skypanel led derítők, softbox-al, ARRI ledes spotlámpákat, valamint az ARRI HMI spotlámpákat is.

Hamarosan leszállítja a német cég azt a 2 db ARRI Orbitert, ami jelenleg a legkorszerűbb világítási eszköz.

A gyakorlati oktatást segítik még a Panther Magnum Dolly és Panther sínek is.

 

Novák Emil rektorhelyettes hangsúlyozta, büszke arra, hogy a németországi ARRI Rental cég,

Közép-Európa legnagyobb filmkészítéshez használt eszközgyártója támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.

 

Mint ismert a Színház- és Filmművészeti Egyetem történetének legjelentősebb fejlesztési programjának első lépéseként februártól új intézetnevekkel és megújult, modern helyszínekkel várjuk a hallgatókat és oktatókat” – írja az Egyetem. Február 25-től a minisztérium engedélyezte, hogy a koronavírus szabályok szigorú betartása mellett néhány egyetemen megkezdhető a jelenléti gyakorlati oktatást.

Az SZFE hallgatói már az új és korszerű eszközökkel sajátíthatják el a filmgyártást.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. március 03. 21:55
Nem kell rossz irányba menni, ez lesz 1 szabály. 2. szabály: Ne sz.jál padlóra, mert büdös leszel, min gané. Fidesz ha ezt megtenné, rég szétrohadt volna itt minden.
Julismama2
2021. március 01. 19:12
NEM SZFE..... SZFA
21 gramm
2021. március 01. 19:01
Ne hergeljenek engem ezzel, szart sem érdemelnek ezek az önmaguk hatása alá került éretlen kis anarchisták, nem hogy csúcstechnológiát... még hízelgünk nekik új kampusszal, technikával...
Mátyás01
2021. március 01. 18:32
Hiába a felújított épület és a 21. századi felszerelés, ha nemzeti értékeket is szeretnének megjeleníteni az egyetemen, akkor nem kell. Egyébként arra nem gondoltak a távozók, hogy most ugyan Vidnyánszky a főnök, de kormányváltás esetén más is lehet, ha a baloldal nyer, akkor a baloldal jelöltje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!