Orbán: Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni

2021. február 24. 10:58

A miniszterelnök a Facebookra feltöltött videójában beszélt a járványhelyzetről.

2021. február 24. 10:58
null

A miniszterelnök szerint könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, de az idősotthonokban lakók látogatásának kérdését meg fogják fontolni – Orbán Viktor erről járványügyi konzultációjának szerdai, második fordulója után, a Facebookra feltett videójában beszélt.

Indul az oltás a kínai vakcinával

A kormányfő hangsúlyozta: Fontos nap a mai, mert ma kezdenek oltani a kínai vakcinával. „Nekem is reményt ad ez, hogy talán valamikor a jövő héten a védekezés irányítói is sorra kerülhetnek” – tette hozzá. A miniszterelnök értékelése szerint a helyzet nem könnyű. Mint mondta:

Egyszerre van velünk a jó hír, hogy több vakcina érkezett, és ezért megnő majd a beoltottak száma, de közben a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot.   

„Ez a két tendencia, ez a két görbe fut egymással szemben” – mutatott rá Orbán Viktor, aki a konzultáció során meghallgatott járványügyi szakemberek nevében is azt kérte, hogy minél többen oltassák be magukat. A kormányfő ugyanakkor kijelentette azt is: „könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni” .

Enyhítés jöhet az idősotthonok esetében

A miniszterelnök ellmondta: Egy olyan kérdés van, amelyet meg fognak fontolni. Az idősotthonok lakói – akiket már 80 százalékban átoltottak – sokat szenvednek amiatt, hogy nem látogathatják őket, és ők sem hagyhatják el az intézményeket. Itt szeretnénk valami emberileg elfogadható megoldást találni – emelte ki.

Orbán Viktor háromnapos járványügyi szakértői konzultációsorozata keretében kedden elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével tárgyalt. A kormányfő a tanácskozás után Facebook-videójában azt mondta: óvatosságra intenek a szakemberek.

(MTI)

Kép forrása: Facebook

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. február 24. 13:31
Nézzünk már körül Európában és a világban, hogy oldják meg a járvány elleni védekezést. Messze nálunk a legjobb a helyzet.
zsoltkom2
2021. február 24. 13:21
"Orbán: Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni" Azt úgy kell csinálni Orbán néni, hogy könnyítesz magadon és nem beszélsz róla. "a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot." Majd Cecília, megint meglepetést fog okozni. A múltkor is még kettőnél tartott, aztán három lett belőle. Ezek a vírusok kiszámíthatatlanok... főleg, ha titkolják Orbán-államilag az identitásukat a jó nép számára. "Enyhítés jöhet az idősotthonok esetében" Ez biztos olyan lesz, hogy senki nem fogja tudni igénybe venni. A kirakat be lesz rendezve, de a boltban nem lehet kapni. Viszont jó PR-menedzselés volt... a fidesz-keresztény konzervatív lelkeket majd simogatni fogja a szó, mert olyan jó a mi urunk, hogy gondol ránk. Ezennel boldog karácsonyt... vagy inkább boldog húsvéti nyuszit! (Mit írhattak neki a nemzeti konzultáción, hogy csak "Enyhítés jöhet az idősotthonok esetében"? Az is csak lehet.)
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. február 24. 13:19
Most óvatosnak kell lenni és nem engedni az oltás és szigorítás ellenes moslékellenzéknek.
Pierre
2021. február 24. 12:16
Idősek tucatjai várakoztak egymás hegyén-hátán a szombathelyi oltópontoknál: https://telex.hu/koronavirus/2021/02/24/szombathely-oltopont-tomeg-korhaz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!