Pár héten belül szabadulhat Magda Marinko

2021. február 02. 19:32

De nem lesz benne sok öröme a szerb sorozatgyilkosnak.

2021. február 02. 19:32
null

Februárban szabadulhat a kegyetlen sorozatgyilkos, Magda Marinko a szegedi börtönből – írja a life.hu.

A sorozatgyilkos 27 éve élvezi a szegedi börtön vendégszeretetét, miután 1993-ban meggyilkolt egy vállalkozót, annak feleségét és üzlettársát, majd ugyanebben az évben Farkas Helga nagynénjét is megfojtotta.

A Blikk szerint azonban ha feltételesen szabadlábra is bocsátják, sok örömre nem lesz oka a bűnözőnek. Szerbiában ugyanis szintén gyilkosságok miatt még negyven év börtön vár rá. Szabadon egyetlen pillanatig sem lesz, Magyarországról azonnal átszállítják egy szerb büntetés-végrehajtási intézetbe.

Magda Marinko rengeteg gondot okozott a börtönben is, magyarországi tartózkodása idején. Nemegyszer nekiment az őröknek, vagy dühkitöréseivel hívta fel magára a figyelmet. Többször próbált öngyilkosságot elkövetni. Elfogása után állítólag egy halállistát készített, amelyen többek között az őt elfogó főrendőr és egy újságíró neve is szerepelt. Egy időben azt hangoztatta, hogy amint szabadul, megkeresi, akik szerinte ártottak neki, és leszámol velük – emlékeztet az Index.

Mint ismert: Magda Marinko kegyetlen ámokfutása 1993-ban Kecskeméten kezdődött, egy vállalkozót, annak feleségét és üzlettársát gyilkolta meg 800 ezer forintért. Még ugyanebben az évben Orosházán csapott le a halálosztó, Farkas Helga nagynénjét, M. Editet fojtotta meg egy nyakkendővel. A nőtől százezer forintot zsákmányolt. A bíróság ezért a négy gyilkosságért ítélte el, de nagy valószínűséggel társaival ő ölte meg a szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot, feleségét és két kisgyermekét is. Ezt a bűncselekményt soha nem tudták rábizonyítani.

Nyitókép: Magda Marinko válaszol a sajtó kérdéseire perének ítélethirdetése után a tárgyalóteremben, 1995 október 6-án. Forrás: MTi Fotóbank

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2021. február 03. 19:35
Villamosszéket neki!
Trüpéma
2021. február 03. 15:10
Kicsit utánaolvastam: a bíróságnak nem, de a normál földi halandónak elég a bizonyíték arra, hogy a Z. Nagy családot is ő végezte ki. Az előttem szólóknak üzenem, hogy a keresztény morállal nem ellenkezik a gyilkosok kivégzése, hiszen azzal nem az üdvösség lehetőségétől fosztjuk meg a bűnöst, hanem csak az életétől.
bunko_jobbos
2021. február 03. 12:38
A hírben egy pozitív van, hogy Szerbiában várja még 40 év. :-) A szomorú, hogy akkoriban nem volt tényleges életfogyt, így ha nem lenne ott is büntetve, szabadon kisétálhatna. ÉS HA LEVÁLTJÁTOK A FIDESZT, AKKOR ÚJBÓL ÍGY LESZ.
balbako_
2021. február 03. 09:13
És majd meglátja a szerb börtön nem olyan méznyalás, mint a magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!