LMP: A kormány visszaélt a rendkívüli felhatalmazással

2021. február 15. 11:31

Keresztes László Lóránt frakcióvezető szerint a kormány a magyar adófizetőkkel fizettette ki, hogy Mészáros Lőrinc jól járjon.

2021. február 15. 11:31

Az LMP szerint a kormány visszaélt a koronavírus-járvány miatti rendkívüli felhatalmazásával: elvonta az önkormányzati források egy jelentős részét és „egy végső támadást indított” az egyetemek ellen is. Keresztes László Lóránt frakcióvezető hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: mindezek ellen nem elég a parlamentben küzdeni, hanem össze kell fognia minden érintettnek.

A politikus a tavaszi parlamenti ülésszak első napján úgy fogalmazott: a kormány elégtelen válságkezelése miatt mély társadalmi és gazdasági krízis alakult ki az országban, eközben a kabinet hazug és megalapozatlan kommunikációs hadjáratot folytat.    Arról beszélnek, hogy a mikro- és kisvállalkozások soha nem kaptak akkora támogatást, mint jelenleg, ugyanakkor nem segítik a legnehezebb helyzetbe került családokat, saját holdudvarát azonban támogatja a kabinet – mondta Keresztes László Lóránt.    Hozzátette: Mészáros Lőrinc szállodái például úgy kaptak 18 milliárd forintos támogatást a jelentős elbocsátások ellenére, hogy Mészáros Lőrinc eközben az építőipari cégeiből 11 milliárd forintos osztalékot vett ki. Az LMP-s politikus úgy értékelte, a kormány a magyar adófizetőkkel fizettette ki, hogy Mészáros Lőrinc még ebben a helyzetben is jól járjon. Azt is kifogásolta, hogy a kormány továbbra sem számol az indokolatlanul drága, és „soha meg nem térülő beruházások” leállításával.

Szavait azzal zárta: mindezek ellen csak az Országgyűlésben nem lesz elég harcolni; az önkormányzati megszorítások ellen az önkormányzatokkal összefogva, az egyetemi autonómia megőrzéséért pedig az adott városokkal, térségekkel együtt lehet küzdeni.

(MTI)

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2021. február 15. 13:22
Szerintem az ellenzéki kerületek vezetői éltek vissza az egyszemélyi vezetéssel. Gyermek étkeztetés, Czegledynek plusz pénz, média cég létrehozása, személyi döntések.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik