Innen hurcolták el Szibériába Fürjes Balázs nagyapját a kommunisták

2021. február 25. 15:53

„Nagyapám 50 éves volt, épp annyi, mint én leszek idén, amikor 1947-ben Szibériába hurcolták”– mondta Facebookon megosztott videójában Fürjes Balázs.

2021. február 25. 15:53
null

„Nagyapám 50 éves volt, épp annyi, mint én leszek idén, amikor 1947-ben Szibériába hurcolták. Ártatlanul halt meg egy szovjet munkatáborban”– mondta Facebookra kitett videójában Fürjes Balázs, a Budapest fejlesztéséért felelős kormánybiztos a kommunizmus áldozatainak emléknapjára emlékezve.

Fürjes Balázs szerint három lehetőségünk biztos van. „Emlékezzünk azokra, akiket elveszítettünk. Adjuk tovább gyermekeinknek, hogyan gázolt át rajtunk a teljes 20. századi történelem. Engesztelődjünk ki sorsunkkal, egymással, önmagunkkal. Így mindig emlékezni fogunk arra, amit elfelejteni tilos, és szabad teret adunk az élet növekedésének”– áll a videóban.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikicsoda
2021. február 26. 02:22
A komcsik és a nácik között csak annyi a külömbség, hogy amíg a komcsik internacionalista szocialuzmust/kommunizmust akartak, addig a nácik, nacionalista szocialuzmust/kommunizmust. Például: Sztálin volt az egyik elsö, aki Musszolíninek levélben gratulált, miután az magához ragadta a hatalmat Olaszországban. Ennyi ...
Lotti
2021. február 25. 22:50
Az unoka pedig felejtett és átállt. Ja, nem. Hála Istennek.
zakar zoltán béla
2021. február 25. 22:34
Látod Dobrevnyik ?
P.S.
2021. február 25. 18:57
Nagyapámnak hol vaan az emléktáblája? Elektromos Művek vezérigazgatója volt, elhurcolták. A Temesvári fogolytáborban halt meg. Apám, az Árpád híd építésvezető főmérnöke a Zsigmondy Hídépítőnél. Hol az emléktáblája? A szovjetek elhurcolták, Tula melletti fogolytáborban halt meg. Mi teljes vagyonelkobzásban, többszörös kitelepítésben részesültünk. "Veletek nem kell elszámolni", mondta a rendőr két pofon között. Mi is letettünk a nemzet aszatára, nem keveset. Kárpótlási jegy??? Az A Híd továbbra is a mi tulajdonunk referenciáival dicsekszik. Nem folytatom, bár tudnám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!