Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Donáth László

2021. február 24. 10:36

A bíróság folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt ítélte el a volt szocialista politikust. A döntés nem jogerős.

2021. február 24. 10:36
null

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Donáth Lászlót a Budapesti II. és III. Kerületi bíróság – írta meg a PestiSrácok. Donáth Anna édesapjának még 2019-ben robbant ki a zaklatási botránya, amikor kiderült, hogy több nőt is zaklathatott abban a szeretetotthonban, ahol dolgozott.

Az evangélikus lelkész ekkor úgy védekezett, hogy ez csak egy politikai lejárató kampány ellene.

A PestiSrácok megkeresésére a Fővárosi Főügyészség azt írta, hogy Donáthot aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A büntetés végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztették.

Kép forrása: MTI, Nagy Lajos

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aristarco
2021. február 25. 14:04
Tátva maradt a szám! Donáth László sem fiatal, de a szeretetotthon lakói mégis hány évesek? A 80-as, a 90-es évjáratot kedveli? Amíg egy köztisztviselő, egyházi ember nem kap súlyos büntetést, hanem megússza felfüggesztettel, addig hiába várjuk a keresztény erkölcs kibontakozását. :-P Amúgy mindegy melyik oldalon politizálnak, a pártjuknak azonnal meg kellene szabadulnia tőlük.
fatman
2021. február 24. 17:50
ez is azé van, mer az összes bíró fideszes, ugye?
Magnólia
2021. február 24. 16:04
Nos ez a három ember valami fehér véglények.
Leakis
2021. február 24. 15:37
Egy ilyen ítélet után vajon marad-e lelkész, mert a presbitérium egyként kiállt mellette. Nyilván nem hiszik el a vádakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!