Bejelentették a Momentum miniszterelnök-jelöltjét

2021. február 21. 14:34

Fekete-Győr Andrást jelentették be a Momentum miniszterelnök-jelöltjeként a Facebook élő adásában.

2021. február 21. 14:34
null

Fekete-Győr András 31 éves jogász 2014 óta vesz részt az országos politikában. A Momentum Mozgalom elnöke Solymáron járt kéttannyelvű általános iskolába, majd 2008-ban a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségizett. 2013-ban a Nagy és Trócsányi ügyvédi irodánál volt gyakornok néhány hónapon át, majd 2014-ben a párizsi Nemzetközi Kereskedelmi Kamaránál (ICC) volt szakmai gyakorlaton, melyről visszatérve döntött a politizálás mellett. Következő évben diplomát szerzett, majd Berlinben vett részt posztgraduális képzésen. 

A 2018-as választásokon pártja listáját vezette, de a Mozgalom nem szerzett mandátumot. Indulását a szocialista Kunhalmi Ágnes korábban már „elkotyogta”: „Azt hiszem, hogy a Fekete-Győr András és a Jakab Péter jelentették be, hogy elindulnak...” – mondta ekkor. „Fekete-Győr András még nem. Februárban fogjuk – vágott közbe Orosz Anna ekkor.

„Minden magyar embernek beleszólása van a saját jövőjébe. Magyarország helye nem a diktatúrák, hanem a nyugati demokráciák között van”– mondta miniszterelnök-jelöltként Fekete-Győr András aki Új Magyarország Tervnek nevezte el a Fidesz utáni világot megteremtő programját, melyben többek között heti négy napos munkaidőről, szélerőművekről, elektromos autókról, magyar invenciók és találmányokról beszélt és norvég mintára közösségi részvénytulajdonról tett említést. Végezetül legfontosabb feladatnak a szivárványcsaládok elismertetését tartotta. 

Fotó: Fekete-Győr András, Facebook

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2021. február 22. 10:40
Komolyan kérdeztem, hogy mi van a Fegyőr tárgyalásával. Decemberben volt az első, januárra tűzték ki a következőt - de néma csend. Tud erről valaki valamit? Hogy lehet miniszterelnök jelölt, aki ellen büntetőeljárás van folyamatban????
Edvind Johnsson3.0
2021. február 21. 23:37
Most már érthető, hogy ez a gyíkvállú buzi kinek a megbízásából fúrta meg a magyarországi olimpiát.
Andilla
2021. február 21. 22:33
Esse értem. Már valamék nap is kérdesztem: mi is van a perével a füstbomba miatt? Nincs ellene büntetőeljárás? Vagy ha van, akkor, hogy lehet miniszterelnök jelölt?
12.7 mm
2021. február 21. 22:21
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!