Bejelentették a Momentum miniszterelnök-jelöltjét

2021. február 21. 14:34

Fekete-Győr Andrást jelentették be a Momentum miniszterelnök-jelöltjeként a Facebook élő adásában.

2021. február 21. 14:34
null

Fekete-Győr András 31 éves jogász 2014 óta vesz részt az országos politikában. A Momentum Mozgalom elnöke Solymáron járt kéttannyelvű általános iskolába, majd 2008-ban a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségizett. 2013-ban a Nagy és Trócsányi ügyvédi irodánál volt gyakornok néhány hónapon át, majd 2014-ben a párizsi Nemzetközi Kereskedelmi Kamaránál (ICC) volt szakmai gyakorlaton, melyről visszatérve döntött a politizálás mellett. Következő évben diplomát szerzett, majd Berlinben vett részt posztgraduális képzésen. 

A 2018-as választásokon pártja listáját vezette, de a Mozgalom nem szerzett mandátumot. Indulását a szocialista Kunhalmi Ágnes korábban már „elkotyogta”: „Azt hiszem, hogy a Fekete-Győr András és a Jakab Péter jelentették be, hogy elindulnak...” – mondta ekkor. „Fekete-Győr András még nem. Februárban fogjuk – vágott közbe Orosz Anna ekkor.

„Minden magyar embernek beleszólása van a saját jövőjébe. Magyarország helye nem a diktatúrák, hanem a nyugati demokráciák között van”– mondta miniszterelnök-jelöltként Fekete-Győr András aki Új Magyarország Tervnek nevezte el a Fidesz utáni világot megteremtő programját, melyben többek között heti négy napos munkaidőről, szélerőművekről, elektromos autókról, magyar invenciók és találmányokról beszélt és norvég mintára közösségi részvénytulajdonról tett említést. Végezetül legfontosabb feladatnak a szivárványcsaládok elismertetését tartotta. 

Fotó: Fekete-Győr András, Facebook

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik