A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia is nyilatkozott Tóth Krisztina ügyéről

2021. február 26. 17:23

Tiltakoznak „az erőszak és a megfélemlítés minden formája ellen”.

2021. február 26. 17:23
null

Mint ismert, Tóth Krisztina egy interjúban azt fejtegette, hogy levenné a kötelező olvasmányok listájáról Az arany embert Jókai Mórtól. Vélekedése számos kritikát szült, az üggyel kapcsolatban a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége is közleményt adott ki:

***

„A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége elítéli azokat a politikai indíttatású gyalázkodó támadásokat és fenyegetéseket, amelyek tagtársunk, Tóth Krisztina személyét érik egy irodalmi kérdésben megfogalmazott véleménye miatt. A Széchenyi Akadémia a művész szellemi szabadságának, alkotó függetlenségének és emberi méltóságának elkötelezett híve. Tiltakozunk az erőszak és a megfélemlítés minden formája ellen.

Maurer Dóra elnök

Ferencz Győző ügyvezető elnök

Haász István osztályelnök, Képző- és Iparművészeti Osztály

Hegedűs D. Géza osztályelnök, Mozgókép- és Színházművészeti Osztály

Imre Flóra osztályelnök, Irodalmi Osztály

Klimó Károly, elnökségi tag

Tihanyi László osztályelnök, Zenei Alkotóművészeti Osztály

Winkler Barnabás osztályelnök, Építőművészeti Osztály

Budapest, 2021. február 25.”

***

Szintén csütörtökön adott ki közleményt a Szépírók Társasága és a Bázis egyesület, ezeket itt olvashatja.

Nyitókép: Facebook

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2021. február 27. 13:49
A "Múltat Végképp Eltörölni" osztag akcióba lépett. Elég sete-sután. Mondjuk ezek után én is kivenném az Aranyembert a kötelezők közül, helyette betenném újra a Kőszívű ember fiait. Az Aranyembert meg nézzék meg filmen a gyerekek.
Magyarok Pásztora
2021. február 27. 08:03
Kvótaköltők
Bonaventura
2021. február 26. 20:44
Nőköltő. költőnő. nőbohóc, szóbohócnő. Nincs itt kérem semmi olvasnivaló, haladjunk.
PPK
2021. február 26. 20:12
NAPOK óta azzal foglalkozik tucatnyi közintézmény és meg több médium, Kossuth-dijasok, és Nagy Emberek, hogy mi a véleménye egy erősen középszerű ironőnek Jókai egy művéről. Butasagot mondott, míért kellene egy ma élő - egyébként befolyásos- csoport eltérő értérendje miatt indexre tenni egy könyvet? Ezzel együtt mondhatta azt amit mondott, az övéinek úgy tűnik nagyon tetszett. De ezt ragni6pro és kontra hónapokig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!