Húsz év fegyházat kapott elsőfokon a lányát védő anyát megölő férfi

2021. február 18. 10:43

Az ügyészség a döntés ellen fellebbezett, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kéri. Az ítélet nem jogerős.

2021. február 18. 10:43
null

A Fővárosi Törvényszék szerdán 20 év fegyházbüntetésre ítélte aljas célból elkövetett emberölés, szexuális visszaélés minősített esete, illetve gyermekpornográfia bűntette miatt azt a férfit, aki 2019. december 30-án Kőbányán rátámadt és megölt egy gyerekeit védő anyát.

Az ítélet szerint a férfi 2019. karácsonyán az akkor még csak 13 éves féltestvérével szexuális cselekményt végzett. Ez úgy derült ki, hogy a lakásán tartott házkutatás során megtalálták a férfi naplóját, ahol feljegyezte az eseményt.

 

Brutális gyilkosság

 

A fentit követően 2019. december 30-án a vádlott a X. kerületi Harmat utcában követni kezdte a vele egy társasházban lakó, hazafelé tartó kiskorú lányt. A házba érve a vádlott még hazament a lakására és magához vett egy bozótvágó kést. Ezt követően becsengetett a sértettek lakásába. Az ajtót az édesanya nyitotta ki, mire a vádlott rátört és a bozótvágóval többször sérülést okozott neki

 

Az édesanya az utolsó leheletéig védelmezte a gyerekeket, viszont sajnos a helyszínen életét vesztette.

 

A férfi a vér látványától megijedve elmenekült.

 

Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezett életfogytig tart szabadságvesztés kiszabása végett. Indokolásuk szerint szerint nem látnak lehetőséget arra, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya, valamint a férfi személyi körülményeire figyelemmel a vádlott feltételes szabadságra legyen bocsátható, ezért azt is indítványozták, hogy zárják ki ennek a lehetőségét.

 

A vádlott és a védő a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három nap gondolkodási időt tartott fenn. A férfi letartóztatásban marad a másodfokú eljárásban is.

 

A címlapkép illusztráció. Kép forrása: Pixabay, Turmisu

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. február 18. 11:30
Egy újabb házasságon kívüli erőszakos bűncselekmény. Ha az édesanya rendezett családi életet élt volna, ha lett volna otthon férfi, sokkal több esély lett volna megelőzni a tragédiát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!