Orbán Viktor úgy hiszi, hogy elnyerheti a fiatalok rokonszenvét

2021. január 18. 11:46

A miniszterelnök azonban téved.

2021. január 18. 11:46
Tordai Bence
Tordai Bence

„Aprópénz helyett jövőt a fiataloknak!

A Fidesz az elmúlt tíz évben lerabolta az országot, elképesztő mennyiségű pénzt vont ki az oktatásból, az egészségügyből. A pénzzel együtt sok fiatal reményét is ellopta, akik közül sokan sajnos nem Magyarországon tervezik leélni az életüket. Ez nem tehető jóvá aprópénz hamis ígéretével, hanem valódi perspektívát kell nyújtani számukra, újra élhetővé kell tenni Magyarországot!

Orbán Viktor pénteki bejelentése azt sugallja, a miniszterelnök úgy hiszi, hogy elnyerheti a fiatalok rokonszenvét a 25 év alattiak adómentességének ígéretével. Nyilván azt gondolja, a fiatalok majd ettől elfelejtik, hogy a kormány mennyire közömbös a jövő kihívásaival, így például a klímaváltozás fenyegetéseivel szemben. A miniszterelnök úgy vélheti, a fiatalok nem jönnek rá arra, hogy az adócsökkentéstől nem a bérük nő, hanem eleve alacsonyabb bruttó bérajánlatot kapnak majd.

A miniszterelnök azonban téved. A fiatalokat nem lehet megvesztegetni és átverni sem, maga a történelem erre a tanúbizonyság. Hogy a fiatalokat mennyire nem tudja az Orbán-kormány sem átverni, azt alátámasztják a Medián közvélemény-kutatási adatai is: a 30 év alatti fiatalok majdnem kétszer akkora arányban szavaznának az ellenzéki listára, mint a Fidesz-KDNP-ére. Szomorú és egyben sokat elárul a miniszterelnök személyiségéről, hogy az adócsökkentési ígéretétől várja az adatok javulását. Borítékolhatóan hiába.

A fiatalok ugyanis nagyon jól tudják, ha a kormány valóban az ő érdekükben kívánná elkölteni az adócsökkentésre szánt 150 milliárd forintot, akkor a Párbeszéd programjának megfelelően mindenki számára ingyenessé tenné az első diploma megszerzését. Olyan ifjúsági garancia programot vezetne be, amely valóban minden egyes fiatalnak garantálná az első valódi munkahelyet, illetve lehetővé tenné, hogy a diákok eladósodás helyett megkaphassák a Párbeszéd által javasolt Alapjövedelmet.”

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2021. január 18. 21:08
nagyon rácsaptatok, majomember. betalált, mi?
balsors
2021. január 18. 19:34
Azért van bája annak, hogy az alapjövedelmet (semmittevést) hirdetők köpködik a fiatalok (munkából származó) adómentességét.
Sulammit
2021. január 18. 19:30
Mondod te, akit a hallgatói 2-re értékeltek minden szempontból.
Vizi369
2021. január 18. 17:17
Nekem öntudatos liberális fiatalnak nem kell az adó mentesség , én a jövővel fogom fizetni a latés sörömet, a szója vega húsból készült hamburgerem és különben is azOrbán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!