A Magyar Orvosi Kamara a szabályok betartására figyelmeztet a vakcinák engedélyezésével kapcsolatban

2021. január 29. 12:51

A szervezet szerint elengedhetetlen, hogy az orvosok jó lelkiismerettel, szakmai meggyőződéssel ajánlhassák és adhassák be az oltásokat.

2021. január 29. 12:51

A Magyar Orvosi Kamara közleményt adott ki az oltások bevizsgálásának, engedélyezésének és forgalomba hozatalának változásával kapcsolatban.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége arra hívja fel a kormány és az illetékes hatóságok figyelmét, hogy az oltások iránti szakmai és lakossági bizalom erősítése érdekében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a továbbiakban is csak a gyógyszerbiztonsági szabályokat transzparensen követve, az Európai Gyógyszerügynökség szabályainak is megfelelő bevizsgálás után engedélyezze a készítmények forgalomba hozatalát annak érdekében, hogy azokat orvoskollégáink is jó lelkiismerettel, szakmai meggyőződéssel ajánlhassák és adhassák be – szerepel a dokumentumban.

(MTI-OS)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szeleta
2021. január 29. 22:32
Nem írom, hogy tisztelt hozzászólók, mert fostokádó, ordenáré stílusotok alapján az előemberi szintet sem éritek el. Szögezzük már azért le azt a tényt, hogy Kínából olyan oltást vehetünk, amiről gyakorlatilag senki nem tud semmit és 59 évesnél idősebbeket nem is oltottak a vakcinával. Pont. Egy politikus ne döntse már el, hogy melyik a jó oltás, az orvosok ezt nyilván jobban tudják. Ennyi, és további jó gyűlölködést a fajtátoknak.
öszödibeszéd
2021. január 29. 15:23
Lárifári, titokban már az összes dékás politikus beoltatta magát. (ha máskor nem is, a vágyálmaikban)
j.lukacs
2021. január 29. 14:30
Ja, é "továbbra is". Tehát, eddig is betartották.
j.lukacs
2021. január 29. 14:29
Aljas férgek! Ha nem figyelmeztetnének, akkor nem tartanák be a szabályokat? Most, hogy a DK egészségügyi tagozata (MOK) figyelmeztetett, összeszarták magukat, és innentől biztos betartják. Ha ezzel a közleménnyel csak egy embert bizonytalanítanak el, aki nem adatja be magának, majd belehal a fertőzésbe, akkor a közleményt kibocsátók gyilkosok. Akkor is, ha a törvény nem ítéli el őket. Rohadjon rá a tettük a lelkükre, meg a lelkiismeretükre! Az orvosi eskü legfontosabb mondata: Nem ártani. Bőven megszekték!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!