„Könnyű volt itt hagyni minket, mi meg lapátoljuk az ő sz@rját” – Nekiment Vonának a Jobbik frakcióvezető-helyettese

2021. január 18. 13:05

Nunkovics Tibor nehezen viseli, hogy volt pártelnöke bírálta a Jobbikot a keresztes botrányuk miatt.

2021. január 18. 13:05
null

A facebookon támadja Vona Gábort Nunkovics Tibor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese – vette észre az Origo. A politikus azért ment neki volt pártelnökének, mert az a napokban keményen bírálta volt pártja keresztényeket gyalázó posztját. A Jobbik múlt héten tett közzé egy fotómontázst, amelyen Donald Trump és Orbán Viktor hívei láthatóak, a kezükben feszületekkel. (véleménycikkünk az ügyben

„Trump-sámánok” (...) „a békemenetnek csúfolt tömeghőbörgésen bemutatkozó megvezetett Orbán-hívőkre hasonlítanak, akik feltehetően 2022-ben – Orbán bukása után – ugyanúgy törnének be a Parlamentbe, mint az amerikai populista cimbora felhecceltjei” – írta a párt kép mellé. 

Vona erre ragálva többek közt azt írta, 

Majd posztja alatt vitába keveredett a szintén volt jobbikos Szotyori Lázár Zoltánnal (aki nem mellesleg Vona keresztfia – a szerk.), akinek azt írta: „Zoli! A Jobbik ilyen képet nem rakhat fel. Ez egy utolsó proli uszítás, ami Trump és a NER visszataszítóságát egy feszülettel kívánja demonstrálni. Ez vállalhatatlan”

A Jobbik bejegyzésétől egyébként Balczó Zoltán, a párt országgyűlési képviselője is elhatárolódott.

Visszaszólt Vonának Nunkovics

A Jobbik vezető politikusai eddig sosem bírálták a pártot 12 évig vezető Vona Gábort, Nunkovics Tibor azonban láthatóan nehezen viselte a volt pártelnök kritikáját. A frakcióvezető-helyettes először úgy reagált, Vona Gábor irigységből kritizálta a párt vezetését, mert Jakab Péterrel jelenleg ugyanott tartanak, mint vele a csúcsidőkben.

Nunkovics a napokban a Jobbik és Jakab Péter sikerességéről posztolt közösségi oldalán, majd, miután a bejegyzés alatt több kommentelő is kritikusan reagált a Jobbik keresztes fotójára, úgy reagált: 

„Ő cserben hagyott minket, szóval kevésbé mozgat már meg a tevékenysége. A legnagyobb bajban hagyta el, elsőként a hajót. Sokáig próbáltam őt védeni mások előtt. Hát ennek vége az biztos, miután féltékenységből támadja a mostani vezetést. Nagy csalódás az egész közösségünknek Gábor mostani viselkedése.”

A vita azonban itt nem ért véget. A frakcióvezető-helyettes a kommentek között tovább folytatta: 

„Hát itt nagyon sok dolog van, amiről egy kívülálló (nem rosszból írom) nem tudhat. Én magam is csak most kezdek tisztán látni pár dologban. Egyébként arra féltékeny, hogy Péterrel jelenleg ugyanott tartunk mint vele a csúcsidőkben. Azt gondolta majd nélküle vegetál a közösség, dehát ebben is tévedett.

Már elnézést, de ez konkrétan így van”  (sic!)

Antiszemita múlt

Nunkovics Tibor, aki Jakab Péter pártelnökké választása után jutott vezető szerephez a pártban, teljes mértékben lojális a Gyurcsány Ferenccel szövetséget kötő pártelnökhöz. Pedig lett volna miért kitenni a pártból, amikor Jakab a Jobbik irányváltása után azt ígérte, megszabadul a szélsőségesektől.

Nunkovics ugyanis korábban radikális nézeteiről volt ismert, és még tavaly nyáron is antiszemita megnyilvánulást tett. Ekkor, miközben Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a Jobbik korábban a zsidó származású képviselők listázását kérte, a jobbikos politikus először az orrára mutatott, majd pedig Deutsch felé mutatott, és azt mondta, hogy te is az vagy. Nunkovics ellenére továbbra is élvezi a pártvezetés bizalmát.

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pinceszövetkezet
2021. január 19. 09:39
A Jobbik mémje nem a kereszténység ellenességet, hanem az ál-keresztény ellenességet mutatja, ebben egyformák a Trump és a Fidesz emberei... Trump emberei rendőrt öltek, a Fidesz emberi meg a gyűlöletet mutatják mindenütt... Erre a közösségre mutatott rá találóan a mém.. Tudja ezt a Fidesz, de úgy védekezik, hogy ezt félreértelmezi és keresztényellenességet kiállt, amire azonnal rásegített nekik Vona, micsoda csalódás ez a nárcisztikus figura!
Pneumaticus
2021. január 19. 07:45
Valaki segítene? Ki szavaz ma Jobbikra? El tudok képzelni pl. egy fideszes szavazót (nagycsaládos, középosztálybeli, templombajáró), egy DK-st is (régi komcsi kádercsalád sarja, ateista). De milyen ma egy jobbikos szavazó?
mokány
2021. január 18. 18:26
Cica harc.
brekker
2021. január 18. 18:08
Nunkovics kétségtelenül nagyobb darab.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!