Az ügyben eljáró bírónő szerint „jópofa” a Népszava karikatúrája

2021. január 19. 17:13

A bírónő végül elutasította a KDNP-s Vejkey Imre keresetét.

2021. január 19. 17:13
null

Mint ismert, tavaly áprilisban Jézus kereszthalálával viccelődött a Népszava, a karikatúrát Pápai Gábor alkotta. A címlapképen is látható karikatúra miatt a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese, Vejkey Imre személyiségi jogi pert indított az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján. Akkor a politikus azt mondta: nemcsak a keresztényeket és keresztyéneket, hanem minden jóérzésű embert megbotránkoztat és sért az a blaszfémikus karikatúra és szöveg, amely az újságban megjelent.

Kedden reggel volt a perfelvételi, majd elsőfokú tárgyalása a KDNP-s politikus által benyújtott keresetnek. Vejkey Imre a Vasárnap.hu megkeresésére elmondta, felperesként egy árva szót sem szólhatott a tárgyaláson. A politikus hangsúlyozta: dr. Gál Zsófia Lívia bírónő az arcába mosolygott, és azt mondta, a Népszavában megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel.  „Egyrészt én nem az átlag magyar állampolgár, hanem a keresztény közösség nevében indítottam keresetet, másrészt a bírónő honnan tudja, hogy mit gondol az átlag magyar állampolgár? Meggyőződésem, hogy ez a gúnyrajz nemcsak a keresztényeket, hanem minden jóérzésű magyar embert felháborít” – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

A bírónő végül elutasította a KDNP-s politikus keresetét, az elsőfokú ítélet értelmében még Vejkey Imrének kell fizetnie a Népszavának. „A bíróság elsőfokú döntésének üzenete egyértelmű: ma Magyarországon büntetlenül lehet a keresztényeket gyalázni” – hangsúlyozta Vejkey Imre, hozzátéve: az ítélet ellen fellebbez, akár alkotmánybíróságig is elviszi az ügyet.

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
parrlev
2021. március 12. 10:11
Természetesen Jézus is kritizálható, de nem ilyen alacsony Pápai Gábor színvonalon. Jézus kora embere volt, természetesnek vette a rabszolgaságot, akikhez egy szava sem volt. Nagy valószínűséggel tudott írni, mégsem írt le semmit. Tanításait, cselekedeteit több évtizeddel a keresztere feszítése után írták le, minél később, annál bővebben.. Tanítványait, hallgatóit azzal hitegette, hogy még életükben bekövetkezik a végítélet, amit ő fog levezényelni. Malachiás jóslatára -mi szerint a messiást megelőzően Illés próféta lejön a mennyből a szekerén- azt mondta, hogy itt volt,de nem vettétek észre. Ezek ellenére Jézus tiszteletet érdemel: Szakított Mózes undorító rasszizmusával, és a nemzsidót is embernek tekintette. A Szeretet Parancsával jót akart mindenkinek, bár ez valószínűleg utópia.
bpe
2021. február 01. 00:06
jó, azt még csak-csak megértem, ha a bíróság következetesen és képességeinek megfelelően kizárólag jogot képes szolgáltatni, tegye ezt, ezért kap fizut, ám az ilyen primitív magánvéleményt miért nem tudja megtartani magának a tisztelt bíróság jel(mez)es tagja? persze kérhetném ugyanezt pápai gáboroktól és szegő péterektől is, csakhát aztat minek, másrészt, aki nem kíváncsi rájuk, nem vesz lapot, amiben végülis bármit kifigurázhatnak, amíg még van hozzá fejük, h a kárörvendő mosoly kiülhessen rá. ..mer' ugye úriember biztosra nem fogad, ergo itthon keresztényeket csesztetni nem bír különösebb sportértékkel (=kockázattal..), mondjuk ez is csak őket jellemzi. egen, a gyáva xar mindenütt gyáva xar. . dr. gál zsófia lívia fals agárdi víziló
Rocktoberi
2021. január 31. 20:07
Készíteni kell egy karikatúrát dr. Gál Zsófia Lívia bírónőről ahogy éppen lepippantja Gyurcsányt miközben hátulról Jakab tolja. Szerintem nem fogja viccesnek találni ez a szarházi .
robipecs
2021. január 21. 16:28
Gál Zsófia Lívia akkor is így vélekedne, ha ott nem kereszt, hanem mondjuk egy Dávid-csillag van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!