Keleti Ágnes 100 éves: Élek, jól élek, szeretek élni

2021. január 09. 10:24

Csak szép idő legyen – kívánta születésnapja alkalmából a sportoló.

2021. január 09. 10:24
null

Szombaton (ma) ünnepli 100. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka. A születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen újságírói kérdésre azt mondta, ez az évforduló pont ugyanolyan számára, mint amikor 60 éves volt.

„Élek, jól élek, szeretek élni. Az egészség a lényeg, a születésnap egyáltalán nem fontos, csak a jó élet” – mondta jókedvűen Keleti Ágnes, akinek a napjai elmondása szerint jól telnek. „Csak szép idő legyen” – kívánta születésnapja alkalmából a sportoló, akiről egész estés dokumentumfilm készül „Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes” címmel Oláh Katalin rendezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

Keleti Ágnes a legtöbb olimpiai éremmel (tíz) rendelkező magyar női sportoló, nemcsak a legidősebb élő olimpiai bajnok, hanem a legidősebb ötkarikás érmes is. Az Újpesti Torna Egylet szerdán jelentette be, hogy az ötszörös olimpiai bajnokról nevezi el a közelmúltban felújított tornacsarnokát. Izraelben pedig, ahol a melbourne-i olimpia után telepedett le, róla nevezik el a szertorna-bajnokságot.

(MTI)

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2021. január 10. 11:12
Engem a Heller Ágnesre emlékeztet....
Öreg
2021. január 10. 09:35
Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat, de itt nem rólam, hanem a nagyra becsült Keleti Ágnesről van szó! Isten éltesse Keleti Ágnest!
EBart0k
2021. január 10. 01:15
Isten éltesse, kedves Keleti Ágnes. Példakép, ikon és legenda.
Gullwing
2021. január 09. 18:57
Isten éltesse még legalább 100 évig Keleti Ágnes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik