Varga Mihály: Lesz orvosi béremelés

2020. december 03. 11:40

A pénzügyminiszter cáfolta Varju László azon közlését, hogy a 2021-es büdzsében nem szerepel az orvosok béremelését szolgáló 300 milliárd forint.

2020. december 03. 11:40
null

Közösségi médiaoldalán cáfolta csütörtökön Varga Mihály pénzügyminiszter Varju László (DK) országgyűlési képviselő azon közlését, hogy a jövő évi költségvetésben nem szerepel az orvosok béremelését szolgáló 300 milliárd forint. „Vajon az a jobb, amikor Varju László tornagyakorlatokat végez az MTVA-székháznál, vagy az, amikor nyilatkozik? Most éppen azzal riogat, hogy nem lesz az orvosok jövő évi béremeléséből semmi. Megnyugtatom, lesz” – írja Facebook-oldalán a miniszter.

Megállapodtunk a Magyar Orvosi Kamarával, és tartjuk a béremelés 2021. évi első lépését. Két hónap múlva, amikor meglesz az emelt januári bér kifizetése, várom Varju úr bocsánatkérését az orvosoktól” – fogalmazott, riogatásnak nevezve az ellenzéki politikus kijelentését.

(MTI)

(Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 03. 19:20
1. A pénznek valóban nincsen. A pénz valós értékének azonban van. Ma is az arany a legeslegértékállóbb, azaz a legeslegalkalmasabb a pénz valós értékének a meghatározásához. Értékállóbbat nem tudsz mondani. 2. Annál nem nehéz ezerszer annyit keresni, mint amennyit kerestél volna. A benzin árának kb. a 60%-a adó. Azaz a benzin árát elsősorban és nagyon döntő mértékben az állam adópolitikája határozza meg. Ezért sajnos a benzin sem jó értékmérésre.
Pelso j.
2020. december 03. 17:14
A 2021-es költségvetést júliusban megszavazta a parlament. Már akkor betervezték az orvosok brutális béremelését? Vagy nemrég módosítottak csendben laza 300 milliárddal.? Nem mellesleg, egy alulfinanszírozott szektorban a legmagasabb jövedelműeknek kell nyomni a bért, közpénzből. Szánalmas.
Akitlosz
2020. december 03. 16:19
Lesz pénzrontás. Tehát valós értéken béremelés nem lesz. 1 1946-os forint = 1316,83 mai forint. Amit a politikusok "béremelésként adnak elő" az csupán az általuk szándékos és folyamatos pénzrontás némi kompenzálása. Valós reálértéken - azaz arany súlyban - nem emelkednek a bérek. Sőt! Sajnos.
flesh ripper
2020. december 03. 12:42
varjúfos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!