Varga Judit: Magyarország megőrizte a szuverenitását

2020. december 11. 09:49

A miniszter a Kossuth Rádió pénteki műsorában reményét fejezte ki, hogy egyszer a magyar ellenzék is rájön, Brüsszelben is a magyar érdekeket kell képviselni.

2020. december 11. 09:49
null

„Sikerült Magyarországnak megőriznie a szuverenitását, miután megkapta azokat a garanciákat, amelyeket kért, így az Európai Tanács csúcsértekezletén megállapodás születhetett az unió hosszútávú költségvetéséről és a hozzá kapcsolódó helyreállítási csomagról” – mondta az igazságügyi miniszter pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Varga Judit szerint ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is utalt rá, a járványhelyzet idején nem lehet ideológiai csatákat vívni. Mint fogalmazott: „az első és legfontosabb győzelem az, hogy rádöbbentek erre, és a felelőtlenségből kiléptek az (...) európai vezetők”.

A miniszter hangsúlyozta:

Kiemelte: a kormánynak sikerült megőriznie a „magyarok pénzét”, az uniós forrásokat és az ország hitelességét. Mint mondta: „egyedül a magyar és a lengyel fél emlékeztetett mindenkit a tárgyalások során arra, hogy itt vannak uniós szerződések, amelyek bizonyos kérdésekben egyhangúságot írnak elő, például ha az európai értékekről van szó, köztük a jogállamiságról” – fogalmazott a miniszter.

Varga Judit reményét fejezte ki, hogy egyszer a magyar ellenzék is rájön, Brüsszelben is a magyar érdekeket kell képviselni.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2020. december 11. 10:44
Az egyik fő érv volt a vétó mellett,hogy Magyarország nem szeretné,ha az olaszok,spanyolok,görögök nem tudják fizetni a hitelt,nehogy nekünk kelljen helyettük. Ma már ez nem érv,hiszen Orbán Viktor kioszthatja retorzió nélkül a családjának,a hitelt meg úgyis a magyarok fizetik vissza,nem ők.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 11. 10:39
Magyarország siekresen megőrizte vétómentességét a bátor behódolással. Gratulálok!
kunfia
2020. december 11. 10:38
Győztünk! Az Orbán család még 2 évig lophat. 2 évig még nem kell tisztességesen betartaniuk a játékszabályokat. Na de utána visszamenőleg is ellenőrzik. Csak nem vándorolhat ki Brazíliába az egész Orbán família...
civis72
2020. december 11. 10:21
ez az ellenzék soha nem fog magyar érdeket képviselni ...genetikailag képtelenek rá
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!