PDSZ: Haladéktalanul rendelje el a kormány a téli szünetet!

2020. december 02. 12:29

A kiesett napokat júniusban pótolnák.

2020. december 02. 12:29

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul rendelje el a téli szünetet mostantól annak eredetileg tervezett végéig, azaz 2021. január 4-ig.

A szakszervezet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: az így kiesett napokat – nagyjából két hetet – június 16-ától 30-áig lehetne pótolni. Megítélésük szerint a szünet napjainak átszervezésével azonnal csökkenthető a mostani, egyre kockázatosabb téli időszakban a kontaktusok száma, és ezzel hatékonyan csökkenthető a vírus terjedése is. A két hét nem vész el a nemzetgazdaságnak sem, mivel az júniusban – egyrészt a várható természetes esetszám-csökkenés, másrészt az addigra jó eséllyel megindított vakcinaprogramok hatására – biztonságosan bepótolható, továbbá „a nehézkesen működő online oktatás” helyett akkor már nagy eséllyel lehet biztonságosan közösségben oktatni – fejtették ki.

A PDSZ szerint a szünetátrendezés nem okoz különösebb fennakadást, már csak azért sem, mert júniusban az intézményekben jellemzően a kirándulásokat, év végi ismétléseket tartanak, közösségi programokat szerveznek. A szakszervezet országos választmányának az az álláspontja, hogy a jelenlegi helyzetet nem lehet a kormány által bemutatott „hurráoptimizmussal” irányítani, és a szünet javasolt átrendezése az egyetlen jó megoldás a jelenlegi helyzetben.

(MTI)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2020. december 02. 18:34
Gyakorló pedagógusként mondom: anyátok picsáját!! Az én nevemben nem beszéltek!
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 02. 16:28
Nem kell szünet, hiszen Kásler doktor elmulasztotta a járványt.
Sulammit
2020. december 02. 14:46
Jobb, ha hallgattok! Mi az, hogy nem vett részt az ingyenes tesztelésen egy csomó pedagógus és alkalmazott? Kinek az érdeke lett volna? Idáig azt harsogtátok, hogy legyen ingyenes tesztelés. Hát lett. A kormánynak kell azt mondani, hogy a második tesztelést szigorúbban fogja kérni, bár még így sem lesz kötelező? Ti nagy marhák, a szülők már kivették az éves szabadságukat! Ha hagytak azt a két ünnep között szeretnék kivenni.
wanderer
2020. december 02. 14:01
Én azt nem értem, hogy ez az anarchista banda kihez beszél. A kormány jogosan senkiknek tekinti őket, a 2 %-os fertőzöttség alapján még a pedagógusok is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!