Elhunyt 162 beteg és 6697 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020. december 06. 09:06

7709 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.

2020. december 06. 09:06
null

6697 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 250 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, tájékoztat a koronavirus.gov.hu. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5868 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 71 682 fő, az aktív fertőzöttek száma 172 728. Az aktív fertőzöttek 19, az elhunytak 22, a gyógyultak 24 százaléka budapesti. 7709 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések. A kormány, az Operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre.

A kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, és hamarosan indul a honlap, ahol lehet jelezni az igényeket a védőoltásra. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz. Ha meglesz a megfelelő és a magyar hatóságok által engedélyezett vakcina, akkor a védőoltások beadása az Oltási terv szerv zajlik majd, elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók – tájékoztat a portál.

(koronavirus.gov.hu)

(Fotó: A Széchenyi István Egyetem hallgatója koronavírusteszt végzése közben beszámozza az antigén gyorsteszt paneljét a győri Móra Ferenc Általános Iskolában 2020. december 4-én. MTI/Krizsán Csaba)

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laudaricus
2020. december 06. 22:30
kimaradt: befektetés
barnabibambi
2020. december 06. 20:12
A közbiztonsággal jöttél,hát nem érdekes gyilkosok ,rablók búnözők szabadon glasszálnak az országba,sokkal több a gyilkosság mint az átkosba.A korrupci,a megvesztegetés,a sikkasztás,túlszámlázás adócsalás itt nagyon jól elvan a jog és a jogszolgáltatás ,tiszta röhely politika függő úgy ítélnek a bírók ahogy akarnak, azaz a jog megvehető kilóra mint a marhahús.Van egy báb a várba akinenek létezéséről csak néha hallani azaz lapul mint xar a gazba .Pedig neki lenne feladata is csak hát szegénykét a Fidesz ültette oda és jó fiú módjára hálás.Itt nálunk a polgárokra csak annyi szükség van hogy dolgozzanak keményen amíg meg nem döglenek .Csak 4 évente van rájuk szüksége a politikusoknak amikor elmehetnek x -ni, azaz jogfosztott a nép.Szóval nyisd ki a szemed és ne csak néz mint a Jocó a moziba hanem láss is.
BossN
2020. december 06. 16:16
A hatásos koronavírus elleni vakcina megszerzése nem politikai kérdés. Magyarország kormánya mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb, a legbiztonságosabb vakcinát szerezze be és minél előbb elkezdődhessen a tömeges oltás.    
Menhetten
2020. december 06. 15:46
Ami még hiányzik: Nemzeti Oltóanyaggyár... Nemzeti Oltásközpont... Oltásért felelős államtitkárok es helyettes államtitkárok, na meg tárca nélküli Oltásért felelős miniszter...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!