Tájékoztató az SZFE 2021/22-es tanévének szakindításairól

2020. november 29. 09:25

A felsorolt tanárok abban az esetben vállalják a feladatot, ha garanciákat kapnak a szenátus jogkörének visszaállítására.

2020. november 29. 09:25
Független Szabad Egyetem

„Az SZFE tanári karának tájékoztatója a felvételizőknek az SZFE 2021/22-es tanévének szakindításairól. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének, Film- és Médiaintézetének, Elméleti- és Művészetközvetítő Intézetének tanári kara meghatározta a 2021–22-es tanévben induló képzéseket és megnevezte az osztályok szakmai, pedagógiai vezetőit.Osztályfőnökök olyan, a szakmájukban nemzetközi szinten is ismert, jelentős oktatási gyakorlattal bíró szakemberek és alkotóművészek lehetnek, akik méltók az SZFE 155 éves hagyományához, azt hitelesen és megújítva viszik tovább. Pedagógiai koncepciójuk garantálja, hogy a felvételiző hallgatók továbbra is az Európai Felsőoktatási Térség akkreditált egyetemére jelentkeznek. A Színház- és Filmművészeti Egyetem intézetei az induló osztályokat a következő tanárok vezetésével tervezik:

Színművész prózai szakirány: Bodó Viktor, Gigor Attila, Rácz Attila, Szamosi Zsófia

Színházi dramaturg: Győrei Zsolt, Kiss Csaba

Mozgókép – filmírás BA: Csuja László, Nagy V. Gergő

Mozgókép- film- és televíziórendezés BA: Nagy Viktor Oszkár, Mátyássy Áron

Mozgókép-gyártásszervezés BA: Sós Judit, Hutlassa Tamás

Mozgókép – operatőr BA: Vecsernyés János, Babos Tamás

Mozgókép – filmhang BA: Balázs Gábor, Zányi Tamás

Mozgókép – filmvágás BA: Lemhényi Réka, Kollányi Tamás

Televíziós műsorkészítő BA: Herman Péter, Szórád Máté

Filmrendező MA: Enyedi Ildikó, Gigor Attila

Filmoperatőr MA: Máthé Tibor, Dévényi Zoltán

Látványtervező MA: Pálfi Szabolcs, Radák Judit

Az SZFE új vezetése által ezen felül meghirdetett képzések (dokumentumfilm-rendező, színházrendező, színművész báb szakirány, színművész zenés szakirány, rendezőasszisztens) osztályindító tanárairól az Egyetem intézeteinek és tanárainak nincs információja. A felsorolt tanárok abban az esetben vállalják a feladatot, ha 2020. december 20-ig, a felvi.hu megnyitásáig az alapítói jogokkal rendelkező Innovációs és Technológiai Minisztérium tárgyalásokat kezdeményez az Egyetem oktatói karát teljes jogúan képviselő Minőségmenedzsment Tanáccsal, a HÖK-kel és a fenntartóval, valamint az oktatói közösség megnyugtató garanciákat kap a szenátus jogkörének visszaállítására, a rektori pályázat kiírására.

Bízunk abban, hogy ezzel egyidőben az SZFE új vezetése és fenntartó kuratóriuma megkezdi a sztrájkbizottsággal az egyetemi autonómiát érintő jogszerű sztrájktárgyalásokat, és mindenekelőtt visszaállítja az őszi félév adminisztrációs kereteit. Reményeink szerint a tárgyalások békét hozhatnak és eredményre vezethetnek, így az Egyetem a tavasszal felvételizőket nemzetközileg elismert oktatói csapatával várhatja.”

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2020. november 30. 09:03
"az Egyetem oktatói karát teljes jogúan képviselő Minőségmenedzsment Tanáccsal, " Ezek meg kik?
Gullwing
2020. november 30. 08:51
A lista 1-2 kivételével művészileg senkikből áll(emberileg mind az). Ezekből 12 egy tucat, bármikor lesz helyettük más, százszor jobb.
józan paraszti ész
2020. november 30. 00:25
Nem vállalják? Na akkor mi lesz? Majd vállalja más.
Welszibard
2020. november 29. 23:31
SZFE - FSZE (Független Szabad Egyetem) Kreáltak egy újabb anagrammát. Már kezd hasonlítani erre: Közép-Európai Egyetem (ugyebár ez is független? Magyarországtól?). Ennek a "FSZE"-nek a fenntartója, ha jól értem, akkor a Facebook?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!