Szijjártó: Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra

2020. november 14. 18:37

Ez a gyógyszermennyiség megközelítőleg tízezer, tüneteket mutató vírusbeteg sikeres kórházi kezeléséhez és gyógyulásához járulhat majd hozzá.

2020. november 14. 18:37

Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra, ismét keletről, ezúttal Japánból – tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Facebook-oldalán. Ez a gyógyszermennyiség megközelítőleg tízezer, tüneteket mutató vírusbeteg sikeres kórházi kezeléséhez és gyógyulásához járulhat majd hozzá – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter karanténnaplójában úgy fogalmazott: az elmúlt tizenkét napban, főleg annak első és középső harmadában „elég rendesen megrángatta a vírus”, de odáig nem fajult a dolog, hogy kórházba kelljen mennie. Azonban sajnos egyre többen vannak, akik a tünetek súlyossága miatt kórházi ellátásra szorulnak, nekik jó hír a gyógyszer érkezése – írta.

Vigyázzunk magunkra és egymásra! – zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuverén maffiaállam
2020. november 14. 22:59
Peti, terítitek a Balkánon a szovjet és kínai cuccot? Nagy seftelők vagytok a felcsúti autónepperrel!
kunfia
2020. november 14. 18:49
-Viktor,nincs több hely a kórházakban.Mit tegyünk? -Mi nincs?-kérdi remegő kézzel-Nincs ágy? -Ember nincs,akivel üzemeltessük. -Hívd föl az IKEÁt,ott vannak ágyak. -Nem az ágy hiányzik,a személyzet. -Akkor vegyünk ágyat más bútorboltból! -De uram... -Hallgass,azonnal takarodj a Domusba ágyért!-ordította... vezérünk csicskája rémülten kimegy,és lemondóan megjegyzi-Urunkat elvesztettük,azonnal hívjátok Grazt!
NeMá
2020. november 14. 18:44
Ipafai fapipa vir!
Leo3
2020. november 14. 18:42
Nekünk van a legjobb külügyminiszterünk! Még betegen is azon dolgozik, hogy másoknak jó legyen! ISTEN ÁLDJA! Gyors gyógyulást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!