Surjányi Fanni: A magabiztos nőnek nincs szüksége a férfierő lerontására

2020. november 20. 20:58

Az MCC Kutatási vezetője az Axiómán beszélt arról, hogy milyen férfira van szüksége egy nőnek.

2020. november 20. 20:58
null

Vajon milyen férfi tud biztonságérzetet adni egy nőnek? Ki mellett teljesedik ki és válik magabiztossá? A kérdéseket megválaszolja Surjányi Fanni, az MCC Kutatási vezetője az Axiómán.

A videóban elhangzik, hogy a mai kultúra azt sugallja, a nőknek nincs is szüksége a férfiakra. Számos filmben a hőstetteket már a nők hajtják végre, helyrehozzák, amit az erőszakos férfiak elrontottak. De a nők valójában nem akarják irányítani a világot Surjányi Fanni szerint. Milyen férfit keresnek hát a nők? Röviden: férfiasat, aki felelős, aki jó vezető, hiába borzonganak ettől a feministák. Tudatosság, erő, a nők megbecsülése – erős férfiakra van szükség egy erős társadalomhoz. Le kell számolnunk a fehér heteroszexuális férfi rémképével – hangzik el a videóban többek között.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2020. november 21. 18:32
Hmm, milyen férfit... aki velem együtt lesz erőszakos, nem velem szemben. Ha valaki nekem rosszat csinál, mondom, összeverem. Erre azt mondja a párom: segítek. Na, ilyen férfi kell!
annamanna
2020. november 21. 12:17
Ide is bemásolom: Férfinak lenni = autonómnak lenni. Ez egy nagyon egyszerű meghatározás, amivel szemben a nőiesség lényege a kapcsolódásra való törekvés. AGRESSZIÓ = ÖNURALOM HIÁNYA, ebből a szempontból pont nem férfias, elég arra gondolni, mennyire rajonganak az emberek az "aputestű" Bud Spencer iránt, aki békésen tűrte, hogy izgága pöcsök püföljék, aztán egykedvűen odacsapott. A viselkedése oka az önbizalom, aminek alapja az a tudás, hogy képes önállóan, segítség nélkül is létezni, már csak ebből is következik az, hogy az ISTEN NEM LEHET NŐ, hiszen az Isten maga az autonómia, még akkor is, ha vannak "nőies vonásai", amivel kapcsolódásra törekszik, így aztán az ember valóban az Isten képmására lett teremtve férfinak és nőnek - és ez a képmás ALAPVETŐEN NEM AGRESSZÍV. A hisztéria, a verbális bántalmazás, a sunyiság, aljasság, a passzív agresszió is agresszió, tehát ennek alapján bármit-bárkit is férfiasnak nevezni alapvető tévedés. Az agresszióra épülő cigány kultúra például pont hogy képtelen a maga teljességében értelmezni és megélni a férfi szerepet, mert a vándortolvajkodás nem autonómia, hanem parazita életmód, önmagából képtelen kitermelni az autonóm létezése feltételeit. Az nem önállóság és nem autonómia, hogy elveszem azt, ami a másiké. Amikor a gyerek járni kezd, akkor sem az anyja lábát használja járásra, hanem a saját lábán áll meg. Az autonómiához kapcsolódó fogalom nem az agresszió, hanem az ERŐ, a Bibliában többször előforduló kitétel, hogy "atyámfiai, legyetek férfiak, legyetek ERŐSEK". Bud Spencer erős, de nem agresszor. Bud Spencer megáll a maga lábán. Bud Spencer békés és hosszútűrő, nem indulatos, nem tolvaj, nem szorul rá mások segítségére, annál inkább szorulnak rá mások az ő segítségére. Bud Spencer ismeri a maga határait és be is tartja azokat. Ezért nem lehet túlfárasztani, mert a túlmunkát is lepöcköli magáról és nem vállalja. Bud Spencer óvatos, de nem félős. Ezek egy (legalább viszonylagosan) autonóm létezés ismérvei, minél kevésbé jellemeznek valakit, annál kevésbé lehet autonómnak tekinteni. Az izgága, túlmozgásos, értelmetlenül csapkodó, indulatvezérelt, hőzöngő ember lehet agresszív, de nem autonóm, ezért kevésbé férfias.
Syr Wullam
2020. november 21. 09:14
A magabiztos nők a Mércére írnak, ráadásul nemcsak magabiztosak, hanem legalább rondák és buták is.
Vallasz Vilmos
2020. november 21. 08:35
Nem csak nők rontják le a férfiakat. Gyenge férfiak is. Ahelyett sportolnának, hogy kicsit megerősödjenek és vállalnák a férfi kötelezettségeiket folyamatosan a mérgező maszkulinításról blablálnak. Van aki mindezt női ruhában teszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!