Nem csitul a háború Gödön: feljelentéssel vághat vissza Balogh Csaba

2020. november 09. 08:57

A településen azóta folyik háború a vezetésen belül, mióta a momentumos polgármester mögül kifaroltak egykori támogatói.

2020. november 09. 08:57
null

Hamarosan újabb feljelentés születhet a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft. működésével kapcsolatban. Bár a momentumos polgármester a nyilvánosság felé azt kommunikálja, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemmel foglalja el magát, jelentős figyelmet fordít politikai ellenfeleire is – számol be a Magyar Nemzet. Az előzmények tükrében bőven van törlesztenivalója.

Balogh nem felejti el az árulást

Az önkormányzatiságot ellenfelei szerint sajátosan értelmező, munkamódszerei miatt kétszer is fegyelmivel sújtott polgármester bejegyzései azt sugallják, hogy minden erejével a pandémia elleni küzdelemre összpontosít. A háttérben azonban – a lap információi szerint – büntetőjogi felelősségre vonásra készül. Többek szerint a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft.-vel kapcsolatban hamarosan befejeződhet egy belső vizsgálat, aminek alapján újabb feljelentés születhet.

A ellenőrzést állítólag Balogh Csaba rendelte el, akinek az előzmények tükrében van törlesztenivalója. A kft. felügyelőbizottságában a cégbejegyzés szerint az a Lőrincz László alpolgármester is benne van, aki egyike azon négy tisztségviselőnek, akik az önkormányzati választáskor még támogatták Balogh Csaba megválasztását, majd az év elején ellene fordultak. Azóta pedig a velük együtt kétharmados többségbe került Balogh-ellenzék két ízben is fegyelmivel sújtotta a momentumos politikust.

Az ország egyik legismertebb cége ismét a figyelem központjában

Visszatérve a híres-hírhedt Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft.-re, a cég működésével kapcsolatos legújabb probléma a polgármester szempontjából az a 40 milliós támogatás, amit az önkormányzat pluszforrásként nyújtott a vállalatnak, méghozzá a felügyelőbizottság alpolgármesteri tagjának a javaslatára.

A Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft. gyakran tűnik fel a híradásokban. Korábbi ügyvezetőjét, Radnóti Henriket, a Demokratikus Koalíció (DK) volt dunakeszi képviselőjét csalás és hamis magánokirat-felhasználás vétsége miatt két évre próbára bocsátották. Ezt követően, februárban Tóth Ágnest nevezték ki a vállalat élére, aki a tavalyi önkormányzati választáson közös ellenzéki jelöltként, a DK támogatásával indult az egyik dunakeszi körzetben.

A koronavírus-járvány első körében adta egyszemélyi felhatalmazással élve Balogh Csaba aztán sürgetve váltotta le a korábbi DK-s jelöltet.

Erre válaszul Balogh egyszemélyi vezetési jogosultságának megszűnését követően a kétharmados ellenzéke azonnal visszahelyezte Tóthot a kft. élére.

(Magyar Nemzet)

Címlapkép: Youtube

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2020. november 09. 12:19
Szinte tökéletes, csak szívesebben nézném ahogy vasrudakkal ütitek egymást.
konfucius
2020. november 09. 12:15
Ez az, aprítsátok egymást! Addig mi nyugodtan dolgozunk.
olajfa1
2020. november 09. 11:53
Szerencse hogy csak Gödön van ez és nem országos szintű ez a civakodás.
Anonymtalan
2020. november 09. 11:23
Minden pofon jó helyre megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!