Orbán Viktor: Ma éjféltől ismét bevezetjük a rendkívüli jogrendet

2020. november 03. 17:59

A szórakozóhelyek bezárnak, éjfél és reggel öt óra között kijárási korlátozás lesz, a csúcsidőszakokban járatsűrítéseket rendeltek el a tömegközlekedésben, valamint újra díjmentessé tették a parkolást – jelentette be a miniszterelnök.

2020. november 03. 17:59
null

„A járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió főre jutó fertőzött, mint Magyarországon, nuygatabbra pedig még ennél is rosszabb a helyzet” – fogalmazott Orbán Viktor rendkívüli bejelentése során kedden. Hozzátette, „ez azért fontos, mert tapasztalataink szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát, és amennyibben így lesz, december közepére kórházaink elérik teljesítőképességük határát.”

A szüleink és nagyszüleink komoly veszéllyel néznek szembe

A miniszterelnök elmondta, „a járvány most is épp úgy, mint tavasszal az idősek és a krónikus betegeket veszélyezteti a leginkább”. Mint mondta: „eljött az ideje, hogy újabb lépéseket tegyünk, amelyekkel megvédhetjük a kórházak működőképességét, és megvédhetjük az idősek életét is.”

„Ha a vírus terjedése gyors, nekünk is gyorsnak kell lennünk”

Orbán Viktor közölte:

És arra kérjük az országgyűlést, hogy ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabítsa meg”.  A kormányfő hozzátette, a rendezvényeken – sportrendezvényeken, színházban, moziban – csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszk használata mindenhol kötelező.

A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak

A kormányfő elmondta, a hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak. Ha kell pénzbírságot szabnak ki, és a szabályokat be nem tartó helyeket „azonnal be fogják zárni” – szögezte le a miniszterelnök. Ugyanis 

– fogalmazott a kormányfő.

Járatsűrítés a tömegközlekedésben, ingyenes parkolás

Az Operatív Törzs javaslatára a kormány úgy döntött, a szórakozóhelyek bezárnak,

éjfél és reggel öt óra között kijárási korlátozás lesz. 

„Ami azt jelenti, hogy éjfélig mindenkinek haza kell érnie” – jelentette be a miniszterelnök. A kormányfő elmondta, a zsúfoltság mérséklése érdekében, a reggeli és déli csúcsforgalomban

járatsűrítést rendeltek el, és újra ingyenessé tették a parkolást.

A miniszterelnök elmondta, „a vakcina már látótávolságon belül van, addig kell kitartani, amíg a vakcina meg nem érkezik”. Orbán Viktor leszögezte: „a helyzet komoly, de tavasszal egyszer már sikerült. Ha összefogunk és betartjuk a szabályokat, együtt újra sikerülni fog.”

Címlapkép: Facebook

Összesen 390 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. november 04. 08:48
Ez egy elmebeteg... Az iskolákat kellett volna már régen bezárni. A felsőtagozattól. Ahogy azt az iskolák többsége és járványügyes szakemberek (nem cilike) kérik. Rengeteg kézilabdás és egyéb sportoló pozitív. Az edzések folynak tovább.. Az egészségügyi dolgozok fáradtak ahogy a gondozók és az ANTSZ esek is. És ez a féreg még mindig stadionokra egyházakra szórja a pénzt.. Ennek is csak a füstje volt nagy. Harmatgyenge produkció volt, annyit is fog érni!
Pierre
2020. november 04. 08:01
boduletes hazugsag Ausztriarol. Barcsak ott tartanank a virus helyzetben (is), ahol ok.
barnabibambi
2020. november 04. 07:46
Gondolom a temetői járatokat is sűríti a BKK mert erősen indokolt a halálozási ráta eszkalálódása miatt!
barnabibambi
2020. november 04. 07:35
Orbán vezír Dr tudós rájött arra hogy a páros székeken ülőket támadja meg a vírus,arra is rájött hogy a vírus csak éjfél és reggel öt között támad,sőt az a legnagyobb felfedezése hogy a stadionoktól szinte retteg a kovi vírus.Mellesleg derék vezírünk arra is rájött hogy amikor eszünk akkor a vírus éppen sziesztázik.Az meg kimondottan nagy felfedezése a vezírnek hogy a boltok a kocsmák a vírus által legjobban támadott objektumok mer a vírus is oda megy bevásárolni és alkoholizálni! Remélem így már jobban értitek a vezír rendelkezéseit.Holnap jelzem a Nobel bizottságnak hogy Orbán kapjon Nobel díjat világraszóló felfedezéseiért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!