Mélyen embertelen az, ahogy ma Orbán Viktor emberek haláláról beszélt

2020. november 06. 15:53

Orbán Viktor teljes szerepzavarban van. Nem azt akarjuk hallani, mi fog történni, ha nem tesznek semmit, hanem hogy mit tesznek azért, hogy ezt elkerüljük.

2020. november 06. 15:53
Szél Bernadett

„Mélyen embertelen az, ahogy ma Orbán Viktor beszélt emberek százainak, ezreinek »beárazott« haláláról. A miniszterelnök tényként közölte, hogy ha a mostani tendenciák folytatódnak, akkor november 21-én 2240, december 10-én pedig 4480 intenzív kórházi ágyra lesz szükség. Ez azt jelenti, hogy amíg most 5489 koronavírusos beteg szorul kórházi ellátásra, addig decemberben ez már 30-32 ezer fő lesz, miközben már most is a teljesítőképessége határán van a rendszer, ha az orvosok, ápolók számát nézzük. 

Orbán Viktor pedig teljes szerepzavarban van: neki nem a várható tendenciákat kellene elemezgetni és előrejelzéseket ismertetni – arra ott vannak a járványügyi szakemberek –, hanem úgynevezett kormányzást folytatni, politikai döntéseket hozni, a helyzet súlyosbodását megelőző intézkedéseket tenni. Nem azt akarjuk hallani, mi fog történni, ha nem tesznek semmit, hanem hogy mit tesznek azért, hogy ezt elkerüljük. Teljes nonszensz, hogy még mindig lehet tömegrendezvényeket tartani, több tízezres focimeccsekre járni, elutasítani idős, krónikus beteg tanárok online oktatásra vonatkozó kérését, mellette keveset tesztelni, hazudni a járvány itthoni terjedéséről és titkolni az adatokat. 

Ez a kormány mindig arra büszke, hogy beszéd helyett cselekszik. Akkor lássuk: mit tesznek azért, hogy elkerüljük a legrosszabbat, és nem mint valami ránk mért sorcsapást, ölbe tett kézzel várjuk százak, ezrek halálát, amivel szemben tehetetlenek vagyunk. Nem, nem vagyunk tehetetlenek, maximum a politikusaink azok. Nézzenek körbe Európában, hozzanak szigorú intézkedéseket a járvány terjedésének megállítására, ha már az emberek védelmére szerződtek. Mert az egészségügy a szűk keresztmetszet, amit az elmúlt tíz évben súlyosan elhanyagoltak, leépítettek, kivéreztettek. Ne hagyják magukra az embereket!”

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. november 07. 11:23
Berni, ha a ti ellenzéki moslék koalíciótok lenne most hatalmon, akkor lenne igazán embertelen világ a betegeknek!
gondosmandarin
2020. november 07. 07:55
Ez a bula takarítónőnek sem lenne jó.
Pusikas
2020. november 07. 06:45
Bolond lyukból bolond Szél.......
Tibesz26
2020. november 07. 05:29
neked mega bandád mit követett el te rohadék kurva szuka ribanc szajha ringyó a korháazakat támadod te rohadék kurva szuka szajha ribanc ringyó szétrugnám a pofádat de ugy hogy elrepülsz a plutoig
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!