Magyar György szerint az Alaptörvény-módosítás már a bűncselekmény kategóriája

2020. november 12. 09:57

Az ügyvéd szerint a választási törvény módosításának célja pedig az ellenzék összeugrasztása.

2020. november 12. 09:57

Élesen bírálta a Klubrádióban a Varga Judit által benyújtott Alaptörvény-módosítást Magyar György, akinek nem tetszik a választási törvény módosítása sem. Az ügyvéd szerint egyrészt a jogalkotó csak az ügyeletes gonoszokat akarja megleckéztetni, ami óriási szégyen, az viszont egyenesen felháborító, hogy kivonnák az emberek pénzét – amit adófizetőként befizetnek a költségvetésnek – az elszámoltatás lehetősége alól.

Magyar György egyébként az Ellenzéki Együttműködés (ELEGY) alapítója is, amely szervezet az ellenzék felkészülését hivatott segíteni a 2022-es választásra. Az ELEGY számításai szerint a két lista 3-5 mandátum elvesztését jelentené a Fidesz által bevezetett győzteskompenzáció miatt. Két  listánál, megoszlanak a voksok, ahol nyer, nagyobb különbséggel nyer a kormánypárt, ami nagyobb győzteskompenzációt jelent. „Megoldás, a közös listán túl, egy választási párt lehet, a választók is könnyebben tudnának dönteni, hogy hatalomban akarják-e tartani az Orbán-kormányt, vagy leváltanák” – tette hozzá Magyar György, aki szerint a választási törvény Semjén Zsolt által benyújtott módosításával az lehet a valódi célja a kormánynak, hogy összeugrassza az anyagiak miatt ellenzéket, hiszen jelentősen  változik a támogatási rendszer.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. november 12. 21:05
Első éjszaka beadott a fidesz egy brutálisan gusztustalan választási törvény módosítást, mellyel szétbombázza az összefogást és ezzel párhuzamosan betiltotta a gyülekezést, a tüntetési lehetőséget ez ellen a bűntett ellen! Mivel ők sem tudták az indulatokat előre megbecsülni, ezért biztos ami biztos jól jön a katonaság az utcán!! Képesek rá...! A kijárási tilalom is a választási törvény miatti gigantikus visszaélés miatt lett bevezetve!! Minden a járvány leple alatt! Egy normális országban ezt nem úsznák meg viszont az Szfe melletti nagy tüntetés miatt biztosították be ennyire ezt az újabb mocskos választási csalást.
Salamander
2020. november 12. 20:16
Szerintem az bűncselekmény, hogy egy ilyan sz@rkupac jogi diplomát kaphatott, szakvizsgázhatott és ügyvéd lehet, ahogy a patkány fia "magyar" gabika is. Súlyos tehertétel ez az országunknak, hiszen erőteljesen szervezkednek a hazaárulók, s köztük ebben ezek rohadék zsidrák ügyvédek élen járnak.
Menhetten
2020. november 12. 15:56
"Alapítványok" kezére adják az egyetemeket, így az azokhoz kerülő pénz jelen módosítás értelmében nem közpénz, ráadásul lehet gúnyolni a lipsiket, hogy állami kézben akarják tudni az egyetemet az alapítványé helyett. Így tárul fel a maffiaszervezet csodás működése szemeink előtt, NatGeo-előfizetés nélkül...
villogókékfog
2020. november 12. 13:11
Magyar György közéleti megnyilvánulása bűncselekmény kategória.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!