Ellenzéki pártok: Orbán vonja vissza törvényjavaslatait!

2020. november 11. 17:05

Szerintük ezzel Orbán Viktor végképp méltatlanná vált hivatalára.

2020. november 11. 17:05

Az alaptörvény-módosítás, a választási tárgyú törvények módosítása, valamint több, kedden benyújtott módosító javaslat visszavonására szólították fel az ellenzéki pártok Orbán Viktor miniszterelnököt. A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum az előterjesztéseket közös közleményben bírálta, amelyet a pártok az MTI-hez is eljuttattak. 

Orbán Viktor retteg attól, hogy 2022-ben elveszíti a választást, miközben továbbra is embertelen, aljas kormányzást folytat” – írták. Az ellenzéki pártok szerint ezt üzenték a kormánypártok módosító javaslatai, amelyekben „a közpénzek ellopása, valamint a közpénzekkel kitömött cégek, alapítványok bebetonozása és elrejtése érdekében” tettek lépéseket. Ahogy fogalmaznak, a miniszterelnök és csapata magyar emberek további adómilliárdjait játssza át a kastélyokkal, hajókkal, repülőkkel már „amúgy is kitömött oligarcháknak”, bebiztosítva őket a 2022-es vereségre. 

Tették mindezt a koronavírus-járvány kellős közepén, amikor a válság megfékezésére, a lehető legtöbb ember megmentésére és megvédésére kellene koncentrálni – írták. Az ellenzéki pártok szerint a miniszterelnök „kétségbeesett lépéseinek” sorába illeszkedik az is, hogy „tökéletesen demokráciaellenes” módon egyeztetés nélkül, másfél évvel az országgyűlési választások előtt benyújtotta a választási törvény módosítását szolgáló javaslatot. „Ez is csak azt mutatja, hogy Orbán már a saját maga által, saját magának írt választási rendszerben sem érzi biztonságban magát” – értékeltek. Szerintük ezzel Orbán Viktor végképp méltatlanná vált hivatalára.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2020. november 12. 11:18
Kormánypárti szavazók, pl én: Orbán ne vonja vissza a javaslatot! A javaslat úgy jó, ahogy beterjesztették!
Kristály
2020. november 12. 07:46
Ezt az pofátlan kabzsi ellenzék harcolta ki magának még így is az okozott károkhoz viszonyita túl enyhe. A pimaszságuk és modortalanságuk határtalan . A parlamentet lezűlessz tették.
westend
2020. november 11. 21:30
"hajókkal, repülőkkel kitömött oligarchák" - ez olyan szép látomás a moslékosoktól, hogy megéri feljegyezni :) A 'rabszolgatörvény' volt kb ennyire ütős, pedig az is hazugság volt.
Menhetten
2020. november 11. 20:54
Az alaptörvény kilencedik módosítására készül a parlament Fideszes többsége. Megmondom őszintén én arra az alapra, amelyet már kilencszer bütyköltek meg, én arra semmit nem építenék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!