A kormány meghosszabbította a szigorúbb határellenőrzést

2020. november 26. 08:23

Február elsejéig működik az új rendszer.

2020. november 26. 08:23
null

A korábbi rendelet alapján november végén véget ért volna a szigorúbb határellenőrzés Magyarországon, azonban a kormány két hónappal, február elsejéig kitolta a dátumot – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Augusztus végén döntött a kormány a bevezetéséről, amit azóta is többen kritizálnak. Elsősorban az értelmét vitatják, mert a kabinet a járványügyi védekezésre hivatkozott, holott az adatok szerint inkább az országhatáron belül terjed a fertőzés, külföldről viszonylag kevesen hozzák be a vírust.

(Mandiner)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunyadi vasökle
2020. november 26. 12:49
Aki egyszer barom döntést hozott, az baromként nem fog a véleményén változtatni. Érdekelne, hogy egy olyan országban, ahol szállodák és egyéb kereskedelmi szálláshelyek, éttermek, kávézók, szinházak, fürdök zárva vannak, ahol semmilyen turistáknak szükséges infrastruktúra (városnézö buszok) nem müködik és ahol este 20 órakor géppisztolyos , afganisztáni bevetésre kész katonák tuszkolják ágyba az embereket, vajon mi a büdös francot keresne egy , akár egyetlen külföldi turista is. Karácsonyt az emberek otthon töltik és nem egy olyan idegen városban, ahol szállásuk, élelmezésük teljesen ellehetetlenült. Hova menne egy külföldi december 31-én 20:00 óra után szilveszterezni? Még hotelszobát sem kapna. Ki ellen irányul a rendörállam, katonai diktatúra újabb ostoba döntése? Nyilvánvalóan a 600 ezer magyar ellen, aki külföldön él, illetve a 2,4 millió otthon élö családtagjaik ellen. Európában egyetlen állam zárta le a határait: Orbán rendörállama. Remélem, hogy ez a 3 millió ember emlékezni fog erre 2022-ben.
aleb19
2020. november 26. 08:33
ez ahatekony intezkedes eddig is megallitotta a virust akkor, hogy is es miert halnak meg most a 46. heten kb 50%-l tobben mint a tavalyi 46. heten??? mindegy hiszen a radio/tv is bemondta, hogy orban legyozte a virust es orvosaink mindenkit meggyogyitanak a lenyeg ,hogy pancelosaink a hataron , katonak parancsolnak a korhazakban es varosainkban gepityus karhatalmistak es fenykardos yedilovagok harcban allnak a virus ellen dolgosnepunkgyoznifog
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!