SZFE-s hallgatók: megerősítjük a blokádot!

2020. október 16. 18:35

A péntek esti sajtótájékoztatón a diákok közölték: „elutasítják az épületek kiürítésére irányuló rendelkezést”.

2020. október 16. 18:35
null

Sajtótájékoztatót tartottak az SZFE-s diákok a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épület előtt. Mint arról korábban írtunk, Szarka Gábor kancellár elrendelte, hogy minden egyetemi polgárnak el kell hagynia az Egyetem épületeit. Ugyan a kancellár korábbi nyilatkozatában kiemelte, hogy „nem lezárásról, hanem az őszi szünet előrehozásáról van szó”, az SZFE hallgatói nem értenek egyet a kancellárral, így a kancellár rendeletére válaszul 

a diákok péntek este a Vas utcában gyűltek össze, hogy kifejezzék: visszautasítják a kancellár „ultimátumát”.

Mint fogalmaztak: „nem kérnek a Szarka Gábor által bejelentett, előrehozott őszi szünetből”. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott:

A kinevezett rektorhelyettes a hallgatók szerint törvénybe ütközően nyerte el megbízatását, ezért az általa kiadott utasítást sem tekintik jogszerűnek – indokolták véleményüket az egyetem diákjai.

Cikkünk frissül.

Címlapkép: Facebook

Összesen 533 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2020. október 17. 15:59
De elég már ebből a ripacstanodából! Lassan már tényleg bármit megcsinálhat a fidesz, mert ezek a libsibolsik úgy megutáltatják magukat, hogy nincs az a pénz, amiért rájuk szavazna az ember!
Nuttika
2020. október 17. 14:00
maguknak
Flagellator1974
2020. október 17. 13:17
És továbbra is várjuk a kurva erős képeket, mert ez eddig kurvagyenge!!
Flagellator1974
2020. október 17. 13:13
"Az oktatókat és hallgatókat megfosztották az infrastruktúrától! A szükséges oktatási terektől! Végezetül pedig, egy mondvacsinált indokkal előre ráncigálva és kiterjesztve az őszi szünetet, példátlan módon, teljes egészében betiltották az oktatást! Ezzel az oktatási és alkotói folyamatok félbeszakadnak. Felbecsülhetetlen és pótolhatatlan kár éri a hallgatókat." Köszönjétek magatoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!