Orbán Viktor: A Kárpátalján zajló fejlesztések tovább folytatódhatnak

2020. október 28. 08:11

A miniszterelnök gratulált a hétvégi választási sikerekhez.

2020. október 28. 08:11

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének a szervezet hétvégi választási sikeréhez, kiemelve: az október 25-én megrendezett ukrajnai helyhatósági választásokon a kárpátaljai magyarság ismét megmutatta az összefogás erejét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda reggel.

Úgy gondolom, hogy a mostani szavazáson megvédett, illetve újonnan megszerzett polgármesteri és képviselői mandátumok fontos garanciát jelentenek arra, hogy az elmúlt években Kárpátalján zajló fejlesztések tovább folytatódhatnak” – írta levelében Orbán Viktor. Hozzátette: „ezek az eredmények világosan megmutatták azt is, hogy a kárpátaljai magyarság büszke ezeréves gyökereire, és saját kezébe véve jövőjét meg is akar maradni saját szülőföldjén magyarnak”. „Engedje meg, hogy a szép eredményekhez szívből gratuláljak, további munkájához pedig sok sikert és jó egészséget kívánjak. Hajrá, magyarok!” – zárta gratuláló levelét a miniszterelnök.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Tommy Lee
2020. október 28. 12:33
Így kell!
Leakis
2020. október 28. 12:19
A határon túli magyarok a véreink. Magyarságukat nem adták fel a megfélemlítések hatására sem. Ha Ukrajna emberségesen bánna velük, nem kellene innen figyelni rájuk. Olyanok, mint a románok. Ajándékba kaptak egy országrészt, ami nem is illeti meg őket. Triannonnal Csehszlovákiához csatolták, majd Szovjetunióhoz. Sose volt ukrán terület. Szégyen, amit a magyarokkal csinálnak ott. Ez már diktatúra. Hol vannak a liberális jogvédők ilyenkor? Más országban is szavaznak a kettős állampolgárságúak.
Camael
2020. október 28. 11:20
Számomra érthetetlen ez a libsitroll nyomulás. Talán azt gondolják hogy teleszemetelik az oldalt és ez arra készteti az olvasókat hogy majd a Gyurcsány maffiájára fognak szavazni?
my fair lédig
2020. október 28. 09:15
"Orbán Viktor: A Kárpátalján zajló fejlesztések tovább folytatódhatnak" Azt, hogy Kárpátalján milyen fejlesztések folytatódhatnak, azt sajna nem Orbán Viktor, hanem a szuverén ukrán állam határozza meg. Az Orbán által elsőszámú szövetségesünkként megnevezett Lengyelország sziklaszilárdan Ukrajna mellett áll. Ez kb ki is jelöli Orbánnak az Ukrajna-bomlasztásban eljátszott Putyin-csicska szerepének esélyeit. Jobb lenne nem kitenni a kárpátaljai magyarságot e kalandor és eleve vereségre ítélt ruszkiszopacs politika káros helyi következményeinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!