Novák Katalin: A csok teljes összege felvehető lesz többgenerációs otthonokra

2020. október 28. 10:19

Januártól, például tetőtér beépítésére.

2020. október 28. 10:19
null

Január elsejétől akár 10 millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermekvállalás előtt álló vagy már gyermeket nevelő fiatalok új többgenerációs otthon létrehozására – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Novák Katalin közölte: a kormány támogatja az új többgenerációs otthonok létrehozását, ezért január elsejétől a családi házak tetőtér-beépítéséhez is igénybe vehető a családi otthonteremtési támogatás (csok) akár maximális összege.    

A miniszter gyakori élethelyzetnek nevezte, hogy egy családban a családi ház tetőterét beépítené egy fiatal pár, hogy ott neveljék gyermekeiket. Ők egy gyermek vállalása vagy nevelése esetén 600 ezer forintot, két gyermek esetében 2,6 millió, három gyermek nevelése vagy vállalása esetén 10 millió forintot vehetnek igénybe vissza nem fizetendő támogatásként – mondta.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. október 29. 00:42
vesd össze - Hülyék Paradicsoma (Idiocracy) első percek https://www.youtube.com/watch?v=e6GaAfqGppQ
afterall33
2020. október 28. 12:55
A most agyba- főbe támogatott "réteg" generációkon át behozhatatlan előnybe kerül. Ez is a cél. Kik azok akik egy keresetből öten megélnek, és vígan csókoznak? A támogatott ebéd után már viszi is haza anyuka a kicsit az oviból, a támogatott új kocsival. Nyáron már felújították(építették) csókból a nyaralót. A többi lakást most kezdik 50% támmal felújítani, mert lelakták az albérlők. A támból felújítandó tetőteret most sorsolják ki a családban.
Tiszafa
2020. október 28. 11:25
Köszönjük Katalin! Ez a családpolitika most egyenesen nemzetmentő is.
Templomos
2020. október 28. 11:22
A fidesz becsapta, félrevezette emberek jellegzetes szólása, hogy " a nyugaton aztán ilyet nem lehet találni, hogy a kormány célzottan támogatja a családosokat" 1) a nyugatiaknak van annyi pénzük, őket NEM KELL támogatni, egy angolnak, svájcinak, osztráknak, németnek, hollandnak bőven van annyi pénze, amennyiből annyi gyereket nevel, amennyit akar. 2) a "magyar" kormány a cigány családokat is támogatja, ők is fölvehetik a 10 millió vissza nem fizetendő hitelt, csak ki kell pottyantani a három purdét és kész, ezáltal a cigány népességrobbanást segítve. 3) A kormány a 0%-os és egyéb hitelekkel láthatólag az államadósság elszállására majd elinflálására játszik. Ingyen adják a pénzt boldog-boldogtalannak, cigánynak, magyarnak mindegy, vigyed, csak gyerek legyen. aztán hogy ennek pár éven belül infláció lesz akövetkezménye, kit érdekel. Különben is, a koronaválság közepén a munkanélküliség rekordokat dönt, mindenkinek aki a KSH-ból tájékozódik, ajánlom elmenni a legközelebbi munkaügyi hivatalba, az ott kígyózó sorokat reggel 8-tól szemügyre venni. Ebben környezetben épeszű ember nem vállal gyereket. Itt sokkal több kell, mint hogy az embert disznónak nézik, aki előtt meglengetik a pénzt és már rohan zabálni a vályúhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!