Donáth Anna rendszeresen egyeztetett Vera Jourovával a kiszivárgott felvétel szerint

2020. október 09. 20:35

A Momentum belső köreiben készült exkluzív videót közölt a Hír Tv péntek este. Donáth korábban kifejezetten tagadta, hogy egyeztetett a biztossal.

2020. október 09. 20:35
null

A felvételen Donáth Anna beszél más momentumos szereplőkkel egy videókonferencia keretében. A külgazdasági és külügyminiszter az adás előtt pár órával adott interjút az Informátornak és a videót látva úgy fogalmazott, hogy a felvétel nem más, mint a teljes magyar ellenzék újabb „őszödi beszéde”.

Úgy tűnik a videó alapján, hogy Donáth Anna benne van a Jourová-jelentés megszületésében. A Garázsviták sorozat egyik részében Donáth Anna még konkrét kérdésre azt válaszolta, nem egyeztetett Vera Jourovával, illetve megjegyezte: „Nem szoktam vele lefekvés előtt csacsogni arról, hogy képzeld Vera, már megint mi történt Magyarországon”. A videóban viszont, az előbbiekkel szöges ellentétben a kamerába mondja a momentumos politikus, hogy háromnaponta beszéltek a biztos asszonnyal. Egészen pontosan: az Informátor birtokába jutott exkluzív felvételeken a Momentum képviselője maga ismeri el, folyamatos kapcsolatban van Vera Jurovával, az Európai Bizottság alelnökével és tanácsokkal látja el.

Az ominózus részletek a videóból (szó szerinti idézetek Donáth Annától):

Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. Ugye, mert hogy nem tudom, akik néznek minket, ti tudjátok-e, de Vera Jourová egyrészt a bizottság egyik alelnöke, másrészt pedig az ő portfoliójába tartoznak a jogállamisági kérdések. Tehát, hogy ez ezért is fontos.

„De hogy nem hajlandóak ennél tovább menni, és akár politikailag elítélő nyilatkozatokat tenni. Ezért tudja a magyar (…) kiforgatni akár Von der Leyen, akár Vera Jourovának a szavait sok esetben. De rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbos-szal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést… és hát azt kell, hogy mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám, nagyon-nagyon sok öngóltól meg tudtam őket menteni, sajnos nem mindegyiktől.”

Kép forrása: Hír TV

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 559 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. október 11. 08:27
Donáth Anna rendszeresen egyeztetett Vera Jourovával a kiszivárgott felvétel szerint" na neee. lehet, hogy nem is Donáth Anna szerepel a videón, hanem Lackner, de mivel őt sem ismerték fel az elvtársai, talán Orbán lehetett...
syphax
2020. október 10. 22:52
LAMPECSKASZÁJÚ, LEPCSESPOFÁJÚ SZARSZUKA EZ A donát.
Karbantartó9
2020. október 10. 22:48
Ócska hazaáruló szemétláda!
Saksafar
2020. október 10. 19:34
Szerintem nem is biztos, hogy Donáth van a videon, de hasonlít rá. Ugye kispestiek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik