Házhoz ment a pofonért a Jobbik a bíróságra

2020. október 22. 15:33

Ha már nem fognak elnézést kérni az elmúlt másfél év pereskedése és álszent okoskodásuk miatt, legalább azt megtehetnék, hogy tisztességesen tájékoztatják a közvéleményt a párt állapotáról.

2020. október 22. 15:33
Farkas Örs

„Tavaly a Jobbik Magyarországért Mozgalom beperelt, mert még elemzőként azt állítottam 2019 februárjában, hogy »az országgyűlési választások óta a párt elvesztette a tagságának csaknem felét«. Kaptak is az alkalmon és ahelyett, hogy kiálltak volna a nyilvánosság elé és pontosan rámutattak volna arra, hogy hol tévedtem, gyorsan elszaladtak a bíróságra, függetlenül attól, hogy az általam tett állítás nyilvános információkon alapuló logikus következtetésére épült (mellesleg ez egy elemző dolga). 

A bíróság először egy sajtóorgánum elleni perben jól megállapította, hogy szerintük valótlant közöltem (teszem hozzá, erről már a döntést követően értesültem, engem itt nem hallgattak meg), aminek birtokában a párt könnyedén nyert ellenem első fokon. Bár már itt jeleztem, hogy a Jobbik sosem tett közzé olyan hiteles adatokat, amelyek cáfolnák az általam elmondottakat

Az elsőfokú bírósági döntés birtokában a Jobbikosok szerteszét kiabálták, hogy mekkora hazugságokat állítok és mindenféle kamuoldalak cikkeivel alátámasztva próbáltak lejáratni a közvélemény előtt.

A győri másodfok viszont most helyretette az ügyet: mivel a párt soha nem igazolta az általam elmondottak ellenkezőjét, senki nem tudhatja, hogy mi is a valóság ebben a kérdésben. Hiába kértük, hogy cáfolják meg az állításomat, még itt sem történt meg. 
Megértem, hogy nem törik össze magukat, hiszen évek óta küszködnek azért, hogy fenntartsák a látszatot saját képességeiket illetően.

A tagság létszámának pontosságáról csak annyit, hogy ez az a párt, amelyben arra nem képesek, hogy a bírósági nyilvántartásokban időben átvezessék a változásokat.

Ha már nem fognak elnézést kérni az elmúlt másfél év pereskedése és álszent okoskodásuk miatt, legalább azt megtehetnék, hogy tisztességesen tájékoztatják a közvéleményt a párt állapotáról, nehogy véletlenül még egyszer könnyes szemmel kelljen futniuk a bíróságra, hogy valaki »megsértette a jóhírnévhez való jogukat«.”

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illibernyák
2020. október 25. 19:11
Farkasmaszkos hirt hiába kerestem itt. 150 ezres birság. egy hét közmunka a dél-pesti kórház halottasházában.
BőröndÖdön
2020. október 22. 20:56
Hitvány pártállamot szolgálsz.
sagirdilsiz
2020. október 22. 20:19
Lássuk a tagdíjbevételeiket. 2015 4 252 ezer 2016. 3 667 ezer 2017. 2 867 ezer 2018. 1 150 ezer 2019. 1 008 ezer forint.
iIonah
2020. október 22. 18:22
"megtehetnék, hogy tisztességesen tájékoztatják a közvéleményt a párt állapotáról" Hehe, ilyen alkalmatlan vezetőséggel? Hatalmas pofára esés lesz ennek a vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!