Áder János elrendelte az egészségügyi törvény kihirdetését

2020. október 14. 14:48

A törvényt az Országgyűlés kivételes eljárásban, minden ellenzéki párt támogatásával, egyhangúlag fogadta el – mutatott rá az államfő.

2020. október 14. 14:48

Áder János köztársasági elnök szerdán elrendelte az orvosi béremelést is tartalmazó egészségügyi törvény kihirdetését. Az ezzel kapcsolatos közleményében az államfő aláhúzta, hogy döntés ritkán tapasztalható szakmai, politikai, szakbizottsági konszenzussal született meg.

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján szerdán megjelent közleményben az államfő azt írta: a törvénnyel szemben megalapozott alkotmányos kifogás nem támasztható, a még nyitott kérdésekre a végrehajtási rendeletek – a törvény hatályba lépéséig – választ adhatnak. Áder János emlékeztetett: az Országgyűlés 2020. október 6-án fogadta el az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, ami az egészségügyi dolgozók, orvosok munkavégzésének feltételeit, munkájuk megbecsülését és az egészségügyi tevékenység több területét érinti. 

Az előterjesztés a Magyar Orvosi Kamara és a kormány közötti megállapodás révén került a parlament elé – mutatott rá közleményében az államfő, hozzátéve, hogy a törvényt az Országgyűlés kivételes eljárásban minden ellenzéki párt támogatásával egyhangúlag fogadta el.

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2020. október 15. 09:29
Áder egy gerinctelen köcsög.
Szuverén maffiaállam
2020. október 14. 15:29
Jankó, nem felejtetted el leírni a neved, ügyes vagy. Visszaalhatsz.
Menhetten
2020. október 14. 15:19
A teljes összeomlás szélén billeg a magyar egészségügy. A fidesz/hektor bármibe belenyúl szarrá válik. És mindenbe belenyúl! Ez is a gyalázatos, korrupt és dilettáns orbáni diktatúra bűne! Most fog lelépni a maradék orvosgárda is...https://index.hu/belfold/2020/10/12/orvosi_athelyezesek_bizonytalansag/?fbclid=IwAR1lpNsZNj9ZGSqBXkoxJTeTRKYXauGvBOuybAjUWvDQc0ze4HCKAaofL9E
kisgul
2020. október 14. 15:18
Na lehet menni tüntetni a Sándor palota elé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!