Varga Mihály: Magyarország hitelminősítői elismerése egyedülálló az Európai Unióban

2020. szeptember 26. 08:36

A Moody's – mint fogalmazott – úgy véli, hogy Magyarország az elmúlt évek teljesítményének köszönhetően ellenállóbb a kontinens más államainál.

2020. szeptember 26. 08:36

Magyarország hitelminősítői elismerése egyedülálló az Európai Unióban (EU), hiszen az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam adósbesorolásának kilátásait sem javították – mondta szombat reggel közzétett videoüzenetében a pénzügyminiszter. Közösségi oldalán Varga Mihály a Moody's bejelentésére reagált. A nemzetközi hitelminősítő változatlan besorolás mellett stabilról pozitívra javította Magyarország adósbesorolásának kilátásait.

Az értékelést a pénzügyminiszter a magyar gazdaságpolitika megerősítésének nevezte. A Moody's – mint fogalmazott – úgy véli, hogy Magyarország az elmúlt évek teljesítményének köszönhetően ellenállóbb a kontinens más államainál, gazdaságának növekedése pedig folytatódhat a járvány végeztével. A kedvező megítélést más intézmények is fenntartják, az országot a Moody's mellett mindegyik nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja – emelte ki Varga Mihály. Hozzátette: az elismerésre szükség is van, hiszen minden ide érkező beruházás fontos lépés a válság elleni küzdelemben.

(MTI)

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2020. szeptember 26. 18:28
"Varga Mihály: Magyarország hitelminősítői elismerése egyedülálló az Európai Unióban" Lefordítom: Nagyon érdemes nekünk hitelezni. Ez persze nyilván a hitelezőknek jó, de nem az országnak.
zsoltkom2
2020. szeptember 26. 16:54
"Varga Mihály: Magyarország hitelminősítői elismerése egyedülálló az Európai Unióban" "Az állami hírügynökség tudósításából kimaradt, hogy a Moody's negatívumként említi a civil társadalom és az igazságszolgáltatás helyzetét, ami szerinte rosszabb, mint a hasonló országokban. Az elemzés szerint a törvényhozás és a kormányzati intézmények "viszonylag magas színvonalon" működnek, az Európai Unióval olykor konfliktusos viszony ugyanakkor aggodalomra ad okot, még ha eddig nem is gyengítette a befektetési és üzleti környezetet. Az értékelést Varga Mihály pénzügyminiszter a magyar gazdaságpolitika megerősítésének nevezte. Amikor 2016-ban elmaradt a várva várt felminősítés, az viszont nem a kormány hibája volt." https://bit.ly/3j9kjs4
Pelso j.
2020. szeptember 26. 13:35
Hát igen, jól termel a nép, még egy bőrt le lehet húzni róla. Ezen felbuzdulva a fidesz hamarosan újabb devizakötvény csomagot bocsájt ki, amely bevétele eltünik a költségvetésben és tovább hizlalja az elitet, az átlagember meg fizeti majd vissza.
llnnhegyi
2020. szeptember 26. 12:57
Az összes liberalbolsevista közgazdász lába alól kirántották a szőnyeget! Különösen pöcsmárizita,lengyellacko, bodpéter,surányi,simor háta döngött a padlón. Szerencsétlen balfaszok gyülekezete,ezek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!