Tordai Bence: Európai polgári kezdeményezés indul az alapjövedelemért

2020. szeptember 15. 13:36

Szabó Tímea szerint a vírushelyzet is az ötlet helyességét mutatja.

2020. szeptember 15. 13:36

Szeptember 25-én európai polgári kezdeményezés indul annak érdekében, hogy az EU minden tagállamában vezessék be az alapjövedelmet – jelentette be a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese. Tordai Bence egy keddi, budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatón elmondta, ahhoz, hogy az Európai Bizottság tárgyalja az indítványt, az uniós országokban legalább egymillió aláírást kell összegyűjteni. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a hét a Nemzetközi alapjövedelem hete. A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a hét hazai eseményeit az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület, valamint a Párbeszéd pártalapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány szervezi. A következő napokban három, online követhető kerekasztalt rendeznek, és a tervek szerint szombaton Budapesten, „ha csak nem durvul el a vírushelyzet”, megtartják az Alapjövedelem menetet – közölte.

Szabó Tímea, a párt társelnöke arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány megmutatta, bármikor adódhat egy olyan helyzet, amire sem az emberek, sem a kormányok nincsenek felkészülve. A járvány első hullámában százezrek veszítették el a munkahelyüket, vagy a fizetésük egy részét. A második hullám során pedig „már most látjuk, hogy nagy valószínűséggel sokkal rosszabb lesz a helyzet” – fogalmazott a politikus. Egy felmérésre hivatkozva kiemelte, a magyar társadalom közel fele létbizonytalanságba került. Az egyedüli, hosszú távú megoldást csak az alapjövedelem bevezetése jelentheti – szögezte le Szabó Tímea.

(MTI)

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2020. szeptember 15. 19:41
Ezek vagy az európai gazdaság rombadöntésére készülnek, vagy hülyébbek, mint fekete pákó a rosszabb napjain. Hát persze, amikor a gdp 5-10%kal csökken, az mutatja meg, milyen okos dolog az alapjövedelmet bevezetni. Be vannak ezek baszva... Mondjuk a prolik szavazatainak begyűjtésére pont megfelelő az ötlet, de felelős politikus ilyennel nem szabadna, hogy előjöjjön.
Harangláb
2020. szeptember 15. 18:42
Alapjövedelem abban a formában, ahogy azt az Előember képzeli el, marhaság, valójában sehol sem működik. A szociális háló azonban nálunk is működik, amiben egy csomó mindent ingyen, vagy minimális költségért kapnak az emberek, és ebben pénzjuttatás is van. Ez az a portfólió, ami lehetővé teszi, hogy ha valaki kijelenti, hogy nem dolgozik, akkor is van mindennap ennivalója, mosnak rá, eü- ellátást kap, és fedelet a feje fölé...
zakar zoltán béla
2020. szeptember 15. 17:03
Nervous Rondvouz Bébee!
VeJoLa
2020. szeptember 15. 16:41
Egyenes út az "Éhezők viadala" felé! Bencus! Ennél még az is jobb volt, amikor cöfcöfötél. Az legalább csak szánalmas volt, de nem volt kártékony!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!