Lakatos Mónika kapja a Womex életműdíját

2020. szeptember 23. 22:32

Ő a második magyar díjazott a Womex történetében.

2020. szeptember 23. 22:32
null

Lakatos Mónika, a Romengo és a Cigány Hangok énekesnője kapja a Womex idei életműdíját a budapesti világzenei expón október 24-én. Az előadó, aki a Muzsikás (2008) után a második magyar díjazott a Womex történetében, fellép a rangos eseményen a Müpában.

A szerdai online sajtótájékoztatón Weyer Balázs, a szervező Hangvető programigazgatója elmondta: az októberi budapesti Womex a járványhelyzet miatt jórészt virtuálisan fog lezajlani. „Ugyanakkor a Budapest Ritmo feat. Womex elnevezésű esemény keretében, október 22-től 24-ig a nemzetközi zsűri által kiválasztott négy magyar zenekar, a Dalinda, a Magos, a Babra és az Ötödik Évszak élő koncertet ad a Müpa Fesztivál Színházában”.

Mint elhangzott, a Womex előtt, október 9-én és 10-én három fővárosi piacon, a Millenáris parkban, a Hunyadi téren és a Rákóczi téren Budapest Ritmo Pikniket tartanak. A különleges eseményen a hazai világzenei színtér számos képviselője ad ingyenes koncertet.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2020. szeptember 24. 02:23
https://www.mixcloud.com/DjKolbasz/tilos-arcok-weyer-bal%C3%A1zs/ nahát.. nahát...
Bell & Sebastian
2020. szeptember 24. 00:37
Tulajdonképpen mint derűre ború, úgy jön itt zsidó hírre cigány hír, mint szmogriadóban a rendszámok váltogatása. Nem tartozik a tárgyhoz, de Ausztriában több autóra is váltható egyetlen rendszám, ha a legdrágább biztosítását fizetik, oszt arra teszi fel a lobonc, amelyikkel kiáll. Ott tartunk, hogy annyira szűkös a cigány cigányzene-készlet, hogy a legmenőbb lengyel cigányok a magyarokat másolják, fonetikus átírásról tanulva a szöveget. A csehszlovák cigók inkább hip-hopban utaznak. De lengyel barátaink is érezték, hogy ez bizony kevés lesz, ennélfogva becsúsztattak egypár délszláv és ki tudja honnan újított vándordallamot a lemezeikre, amikből nekem úgy öt van. És itt ki is fújt a lendület, elfogyott a készlet. Autentikus magyar népdalból meg van 200.000(!), nem tévedés, de akár 250.000 is lehet. A németek nyolc és félszer többen vannak nálunk, most tartanak a hatezernél. Világzene, rózsás kötény, meg a faszom...
annamanna
2020. szeptember 23. 23:33
Sajnos ezt a poént nem bírom kihagyni: Azt álmodtam, hogy az ország egyik fele lakatlan lett, a másik meg Lakatos.
útonjáró
2020. szeptember 23. 23:33
én még kedvelem is a tradicionális cigány zenét (a világzenésített formáit nem...), de be kellene már fejezni a rettenetes és felháborító gyakorlatot, hogy mi a az un. "világzenei" fesztiválokra, fórumokra szinte csak és kizárólag cigány és klezmer zenét viszünk... a magyar zenének ez a perifériája, nem a derékhada!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!