Majka és Kovács Ákos is a székelyek petíciója mellett

2020. szeptember 23. 09:37

Újabb neves művészek csatlakoztak az írdalá.hu kampányhoz – írta meg az Index.

2020. szeptember 23. 09:37
null

A Székely Nemzeti Tanács által indított európai aláírásgyűjtés célja, hogy az unióban élő kisebbségek az országukban regnáló kormányoktól függetlenül pályázhassanak uniós forrásokra, és így megmaradhassanak nyelvi-kulturális színfoltként Európában. Pár napja írtunk Rudolf Péter kiállásáról is az ügyben.

Kovács Ákos a vele készült rövid reklámfilmben kiemelte, hogy őt elsősorban Erdély sorsa érdekli, azon belül is a magyaroké. „Mi testvérek vagyunk, egy nép, akkor is, ha vannak, akik a székelyeket és magyarokat megkülönböztetik, és akkor is, ha vannak, akik ezt a két entitást el akarják szigetelni egymástól például betelepítéssel, sovinizmussal” – jelentette ki a zenész, aki közösségi  oldalán is arra buzdított, hogy követői csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Aláírásra buzdít Majoros Péter, azaz Majka is. A műsorvezető, rapper a vele készült videóban úgy fogalmaz, hogy minden olyan kezdeményezésben segíteni akar, ami egy negatívan diszkriminált kisebbséget érint. A székely kisebbség közel áll a magyar emberek szívéhez, hiszen magyar emberekről van szó. Attól, hogy a határon túl laknak és nem a magyar közigazgatáshoz tartoznak, a székelyek még a magyar hagyományőrző kultúra aktív képviselői. Majka szerint ez a fajta konzervatív értékrend a mai Európában nagyon progresszívnak tűnik, és mindent elkövet, hogy ez a kultúra fennmaradjon – írta az Index.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2020. szeptember 24. 00:18
Ez mind nagyon szép, csak ezen sikerrel túl vagyunk. Más országokban kell összegyűljenek az aláírások.
Highlander07
2020. szeptember 23. 21:30
Hát ez csoda, hogy egy ilyen nem celeb témában nyilvánul meg ez gyerek...
MayorAnna
2020. szeptember 23. 14:54
Lehet, hogy a művész(...) úr télen is feleségverőt visel, hogy a testén viselt művészi ábrázolások ne kerüljék el a nagyérdemű figyelmét?
bajai
2020. szeptember 23. 13:29
Ez légyfing se. Szeretnék már hallani azon európai polgároknak szóló akciókról, akiknek a szavazatai egy-egy újabb országban realissá tehetik a limit átlépését. Sőt, szeretném látni, hogy a szavazatok száma, ha nem is közelít az elérendőhöz, de legalább megmoccan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!