Fekete-Győr: Nem vennénk fel Bíró Lászlót a Momentumba

2020. szeptember 24. 15:27

De azért támogatják a judapestező jelöltet.

2020. szeptember 24. 15:27
null

Az Infostart Aréna c. műsorának szerdai vendége Fekete-Győr András, a Momentum elnöke volt.  Az adásban többek között az ellenzék összefogásáról, valamint a judapestező Bíró László antiszemita kijelentéseiről is szó esett.

„A Momentum kapui tárva nyitva állnak azok előtt, akik hajladnóak dolgozni az emberek között” – fogalmazott Fekete-Győr András, a párt közössége kapcsán. Mint fogalmazott, „aki vállalja ezt az attitűdöt, ezt a hozzáállást”, azt a Momentum elnöke szerint „tárt karokkal fogadják”. 

A kapuk nyitottak, de „vannak szélsőségek a politikában”

A műsorvezető azon kérdésére, hogy aki „bárki” számára nyitva vannak-e ezek a „kapuk”, Fekete-Győr András azt válaszolta: „a kapuk a társadalmi béke jegyében nyitottak”. Mint azt kifejtette:

„Én nem szeretnék személy szerint lemondani senkiről se. Vannak szélsőséges nézetek a politikában. Aki mondjuk különböző kissebbségek, mondjuk a zsidó kissebség, a cigány kissebbség, vagy a homoszexuális kissebbséggel szemben úszít politikát, mi ezt olyannyira nem tartjuk járható útnak, hogy őket nem látjuk szívesen a közösségünkben, és őket nem is vesszük fel”.

Bírót nem vennék fel

Arra a kérdésre, hogy Bíró László mégis hogyan kerül akkor a Momentum „közelébe”, Fekete-Győr András azt válaszolta: „Bíró László nem a Momentum közösségének tagja.

– jelentette ki a Momentum elnöke. Majd hozzátette: „De ezzel együtt van egy választási helyzet. Ebben a helyzetben pedig a különböző nézetű és értékrendű ellenzéki pártok együttműködnek egymással” – fogalmazott.

Fekete-Győr András nem mondott igazat?

Arra a kérdésre, hogy „könnyen átmegy-e” egy ilyen döntés, mint Bíró László támogatása a Momentum közösségén, Fekete-Győr András elmondta, hogy bár alapvetően az egyik „legdemokratikusabban” működő közösségnek tartja a Momentumot, „vannak olyan helyzetek, amelyekben nincs lehetőség mindenkivel, mindent megvitatni, ez egy ilyen helyzet volt”, a Momentum elnöke szerint „gyorsan kellett dönteni és egy jelölt volt, aki vállalta ezt a megmérettetést és beálltak mögé a pártok. Bíró László volt, így döntöttünk” – fogalmazott a Momentum elnöke.

Fekete-Győr András kijelentésével szemben a valóság azonban az, hogy egy másik ellenzéki támogatással induló,

„október 11-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókörzetben, ugyanis a független Tóth Ádámot nyilvántartásba vette a helyi Választási Bizottság” – derül ki az Igen Szolidaritás (ISZOMM) párt augusztus 26-i közleményéből.

A Fidesz jelöltje az elhunyt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz.

Az Infostart teljes adását Fekete-Győr Andrással ide kattitva hallgathatják meg.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2020. szeptember 25. 08:31
"Fekete-Győr: Nem vennénk fel Bíró Lászlót a Momentumba" De mér' nem? Hisz bocsánatot kért.
Dénia
2020. szeptember 25. 08:26
Persze, megértjük, ilyenek vagytok. Elvtelen senkiháziak. De legalább annyi minimális tisztesség lenne bennetek, hogy ne fasisztázzátok meg nácizzátok pont a fideszt ezek után.
Agrippa
2020. szeptember 25. 08:08
Tehát nem látja szívesen, de azért a hatalomba segítené azt az aljaembert! Csűrjük csak, csavarjuk csak!
Vakfolt
2020. szeptember 25. 07:13
"Bíró László, ha jelentkezne a Momentumba, akkor nem kerülne felvételre" Önmagában ettől máris szimpatikus a csóka. Csak a többi miatt nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!