DK: Az összeomlás szélén tántorog az egészségügyi rendszer

2020. szeptember 25. 14:33

„Az elmúlt tíz évben a kabinet spórolt az egészségügyön, miközben hagyta, hogy a szakdolgozók és a frissen végzett diplomások külföldre menjenek” – jelentette ki Komáromi Zoltán.

2020. szeptember 25. 14:33

A Demokratikus Koalíció úgy értékeli: a magyar egészségügyi rendszer már az „összeomlás szélén tántorog”.

A DK egészségügyi szakpolitikusa pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy miközben „Orbán Viktortól Müller Cecíliáig és Kásler Miklósig mindenki a magyarok szemébe hazudta, hogy felkészültek” a koronavírus-járvány újabb hullámára, hogy van elég orvos és ápoló, hogy a helyzetet kezelni tudják, a háttérben elképesztő kapkodás kezdődött.   

Először a magánintézmények vezetőinek kellett összeírniuk, hogy hány embert tudnak a Covid-osztályokra küldeni, majd a kormány bekopogtatott az önkormányzati szakrendelők vezetőihez, hogy „orvosokért, ápolókért kuncsorogjon” – fogalmazott Komáromi Zoltán. Hozzátette, a DK információi szerint már több budapesti szakrendelőből is átirányítottak egészségügyi dolgozókat a járványkórházakba.   

Az ellenzéki politikus azt mondta: nincs semmiféle „orbáni haditerv”, és nem látják annak jeleit, hogy a kormányzat felkészült volna a második hullámra. „Az elmúlt tíz évben a kabinet spórolt az egészségügyön, miközben hagyta, hogy a szakdolgozók és a frissen végzett diplomások külföldre menjenek” – jelentette ki Komáromi Zoltán.

(MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tgely
2020. szeptember 26. 18:14
Akinek tünetei vannak az ne menjen közösségbe! Zoli, te is tartsd már be.
gyaloggos
2020. szeptember 26. 14:11
AZ ÖSSZEOMLÁS SZÉLÉN AZ ÖSSZE-VISSZAFOGÁS! Bandi megmondta, Gyurcsányné Dobrev Klára nem lehet miniszterelnök-jelölt, a Pártbeszéd a jelenlegi Főpolgármester akarja jelölni ama tisztségre,... Gyurcsány konyhájában már sütik a ledarált kolbász, Gábor György a főszakács! EBBŐL is kimarad azonban minen más párt a sötét oldalon! Márky-Zaj eltűnt, alig-alig látható, hallható! VAN ott baj, kérem!
rókabácsi
2020. szeptember 25. 18:15
degenerált kurvák és kurafik! DK! nektek van valami jó is! anyátok!
KBA98
2020. szeptember 25. 17:15
Molnár Lajos-Horvát Ágnes duő???????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!