Amundi Alapkezelő: októberben határozottan lassulhat az infláció

2020. szeptember 18. 11:40

Az inflációs nyomás csökkenése után pedig határozottabban élénkíthet a Magyar Nemzeti Bank.

2020. szeptember 18. 11:40

Szeptemberben még nem számít inflációs fordulatra Magyarországon, októbertől viszont már a fogyasztói árak emelkedésének látványos lassulását várja az Amundi Alapkezelő Zrt.

Forián-Szabó Gergely, az Amundi Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója online sajtóreggelin azt mondta: az inflációs nyomás csökkenése után pedig határozottabban élénkíthet a Magyar Nemzeti Bank.

A magyarországi inflációs folyamatokkal ellentétes európai tendenciákról az igazgató azt mondta, teljes kudarc kíséri a világ nagy jegybankjainak küzdelmeit az inflációs cél eléréséért. Ez 2008 óta zajlik, azonban az infláció Európában és Japánban is elmarad a céloktól, és az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve is csak néha-néha éri el a 2 százalékos célját – jegyezte meg.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. szeptember 18. 13:59
A legfontosabb tudnivalók az inflációról: https://egyvilag.hu/temakep/090.shtml#p19
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!