Külügyminiszter: több mint 143 ezer munkahelyet védtek meg a vállalkozások

2020. augusztus 25. 12:15

A kormány mindehhez 169 milliárd forint támogatást biztosított.

2020. augusztus 25. 12:15

A koronavírus-járvány időszakában 806 vállalkozás kötelezte el magát beruházások mellett, 377 milliárd forint értékben, amivel több mint 143 ezer munkahelyet védtek meg – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden Nyíradonyban, a Paulik Kft. telephelyén, ahol beruházástámogatási okiratot adott át. Szijjártó Péter megjegyezte, hogy a 806 vállalatból 620 magyar vállalkozás. A tárcavezető elmondta, hogy a nyíradonyi Paulik Kft. a versenyképesség-növelő programban a 227,6 millió forintos beruházásához 114 millió forint támogatást kapott, ezzel 110 dolgozó munkahelyét sikerült megvédeni, és a fejlesztés eredményekért a jövőben bővíthetik is a dolgozói létszámot.

Útszakasz átadása

Szíjjártó Péter kedden egy útszakasz átadásáról is beszámolt közösségi oldalán.

„2010 óta félezer kilométer autópálya, illetve gyorsforgalmi út készült el az országban és hatezer kilométer főbb út lett korszerűsítve. A mai napon átadtuk a 471. számú főút Debrecen-Hajdúsámson közötti, négysávosított szakaszát. Folytatjuk a közúthálózat fejlesztését, ebben az évben 214 útfelújítási projekt 642 kilométer útszakaszt érint” – írta a külügyminiszter a Facebookon.

(MTI, Facebook)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnDoe1984
2020. augusztus 25. 13:56
169 mrd-ból 143 ezer munkahelyet megmenteni, az 1.181 millió adófizetői pénz munkahelyenként ha jól számolom. Ezek a munkahelyek megvoltak, nem újak jöttek létre a cikk szerint. A 169 állami pénz 806 vállalkozás között oszlott el, ami 209 milliónyi adófizetői pénzt jelent cégeként. Ez a pénz versenyképesség növelő beruházásokra ment el, ami a jövőben fog megtérülni, de a covid miatti bevételkiesés már jelentkezett vagy jelentkezni fog. A fizetéseket bevételből és nem hitelből, meg beruházásból kell majd kifizetni. Adófizetőként nem vagyok meggyőződve 100%-ig arról, hogy ez a legjobb módja veszélyben lévő munkahelyek támogatásának. 1.2 millióból fejenként elég kreatív dolgokat meg lehetne már tenni, ami célzottan és instant segítséget jelentene a nehéz helyzetbe jutott cégeknek, munkavállalóknak. Azok a cégek tudnak ilyenkor beruházni, akiknek alapból van erre jelenleg tartaléka, amiből akár a fizetéseket is fedezhetnék. Azokkal a cégekkel nagyobb gond van, akik már feléltek mindent és eszükbe nem jut beruházni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!