Mire elég a pedagógusok 10 százalékos fizetésemelése? – MANDINER PODCAST

2020. augusztus 25. 19:15

A pedagógus-életpályamodell alapját képező vetítési alap érintetlen maradt. Mire elég most a tanári fizetés? Milyen volt a tanári pálya megítélése az elmúlt évszázadban? A pedagóguspálya anyagi és társadalmi presztízséről beszélgettünk.

2020. augusztus 25. 19:15
null

Júliustól kezdve a pedagógusok bére 10 százalékkal emelkedett. A változás az alapfizetéseket nem érinti, egy új bérelemet vezettek be, amely a pedagógusok illetményébe épül be. Az intézkedést sok kritika érte, többek között a Pedagógusok Szakszervezete részéről. 

Erről beszélgettünk Constantinovits Milánnal, a Mandiner.hu főszerkesztő-helyettesével, aki korábban középiskolai tanárként is dolgozott, valamint Veczán Zoltánnal, a Mandiner újságírójával.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. augusztus 27. 20:01
Tanárok pofájukat befogták gyurcsány kormánya alatt bércsökkentést hajtott végre , fizetés emelést nem adott , valahogy legjobb volt neki örültek , most ezt sírják vissza. , akkor Orbán kormányt miért pumpolják .
bagira
2020. augusztus 27. 11:36
Három hónapra is a fizetésüket megkapják , hol van másik munkahely ahol hónapokig nem dolgoznak de fizetés jár érte, sehol. Rendkívüli: 500 ezer forint támogatást kap több mint tízezer tanár. Erről a ballibsik hallgatnak . Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsor legújabb részében. A minisztérium hivatalos Facebook-oldalán látható videóban elhangzik a kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen dolgozó 10 500 pedagógus és az oktatást segítő kolléga részesül ebben a juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért. Origo.
bagira
2020. augusztus 27. 02:32
Rendkívüli: 500 ezer forint támogatást kap több mint tízezer tanár. Erről a ballibsik hallgatnak . Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsor legújabb részében. A minisztérium hivatalos Facebook-oldalán látható videóban elhangzik a kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen dolgozó 10 500 pedagógus és az oktatást segítő kolléga részesül ebben a juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért. Origo.
Mich
2020. augusztus 26. 11:44
Nagyon gyengék a Mandi-haverok beszélgetései. Le is mondtam őket a pod-appomon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!