Kendernay János: Az európai helyreállítási terv cserben hagyja a fiatalokat

2020. augusztus 09. 13:19

A júliusban elfogadott európai helyreállítási terv cserbenhagyja a jövő generációját, alapvető tévedése, hogy nem ismeri el krízisként a klímaváltozást, amely nagyobb egzisztenciális fenyegetéssel bír, mint a koronavírus-járvány.

2020. augusztus 09. 13:19

A júliusban elfogadott európai helyreállítási terv cserbenhagyja a jövő generációját, alapvető tévedése, hogy nem ismeri el krízisként a klímaváltozást, amely nagyobb egzisztenciális fenyegetéssel bír, mint a koronavírus-járvány – mondta Kendernay János, az LMP társelnöke budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap. Orbán Viktor miniszterelnök szövetségese, az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen terve cserbenhagyja a fiatalokat. Nekik kell visszafizetniük Európa adósságát, és ez csak úgy lenne igazságos, ha ezt a pénzt a jövő megóvására költenék – jelentette ki az ellenzéki politikus. Mint mondta, számos politikus történelmi lépésnek nevezte a többéves költségvetésről és a gazdasági helyreállítási csomagról szóló uniós megállapodást, azonban a pandémiából való kilábalás terve egy óriási lépés hátrafelé a klímavédelem szempontjából. Ezzel azokat árulják el, akiket elvileg a csomag hívatott lenne megsegíteni – tette hozzá Kendernay János.

Az LMP szerint a fiatalokat terheli „a kolosszális adósság”, ezért sokkal több beleszólást kellene kapniuk pénz elköltésében. A csomag alapvető tévedése, hogy csupán 30 százaléka menne a klímaváltozás kezelésére – jelentette ki Kendernay János hozzátéve, pártja szerint sokkal erősebb ösztönzőkre lenne szükség, hogy fenntartható társadalmi és gazdasági viszonyokat lehessen létrehozni Európában. A politikus szerint meg kell változtatni az unió működését, meg kell szüntetni azt a fajta a neoliberális rendszert, amelyre a mai Európa épült. Kendernay János több kérdést is kapott a gödi önkormányzatban kialakult helyzetről, ahol a DK, az LMP és a Jobbik képviselői felfüggesztették Balogh Csaba momentumos polgármester tevékenységét. A politikus kijelentette: a gödiek érdekében a megoldásokat helyben kell megtalálni, és erre lát is lehetőséget. Vissza kell térni a kiindulási ponthoz, és a választási programot kell megvalósítani.

A megoldáskeresésben egészen különböző típusú ötletek merültek fel, ezekről tudtak. A polgármestert el akarták távolítani, de azt nem tudja, hogy ma is így van-e, minden nap változik a helyzet – mondta Kendernay János, aki közölte azt is, hogy támogatják az alpolgármesterüket. Ugyancsak kérdésre válaszolva elmondta, volt egy olyan szándék is a polgármester részéről, hogy lecserélje az alpolgármestereit.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adonyi29
2020. augusztus 10. 21:02
A társelnök, akinek a nevét a parlamenti frakció tagjai nem tudják... Mindenki mondhat amit akar, nyilván igaza is lehet, de ez az ember minden, csak nem politikus... Mandi, ne raboljátok ezzel az időnket!
NTLLK
2020. augusztus 10. 05:26
Tudja, kend, hogy miért van, vagy volt a körúti házak udvarán ivókút? Hát azért, mert a bölcs tanács úgy döntött, hogy 50 év múlva annyi ló lesz Budapesten, hogy nem lesz hol inniuk! Aztán most nincs más ló, csak kend, Ernay!
Da Vinci
2020. augusztus 09. 16:38
Akkor beszélni kell a globalizmussal!!! Nem a kis embert kell b@szogatni!!!!
nemecsekerno_007
2020. augusztus 09. 16:01
Ez már a DK vagy még a ződ LMP?!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!