Kásler felszólította a lakosságot, hogy vegye komolyan a járványveszélyt

2020. augusztus 10. 15:53

A miniszter kiemelte, hogy amennyiben továbbra is fegyelmezetlenséget tapasztalnak, felülvizsgálják az eddig meghozott szabályokat.

2020. augusztus 10. 15:53
null

Kásler Miklós videót tett közzé a Facebookon, amelyben felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy tartsák be a járványhelyzet miatti óvintézkedéseket – írja a Portfolio.

Kásler elmondta, hogy az azonosított fertőzések száma Magyarországon is nőtt a napokban a kórházban ápoltak számával egyetemben. Továbbá kiemelte, hogy az NNK kimutatta a vírust a szennyvizekben is, ami ugyancsak fokozza a járványveszélyt.

A miniszter aggodalmát fejezte ki, mert „a nyári szünidő alatt veszítettünk a fegyelmezettségünkből. Nem tartjuk a távolságot, nem viseljük a maszkot” – fogalmazott. Emellett problémaként jelölte meg, hogy az emberek zárt térben nem tartják az elvárt távolságot, valamint a szabadtéri rendezvények alatt nagy a torlódás a mosdók környékén.

„Aggodalommal fordulok önökhöz és kérem önöket arra, hogy most a szeretteiket a távolságtartással tudják segíteni, nem a testi közelséggel” – mondta,

Amennyiben a lakosság továbbra is fegyelmezetlenül viselkedik, felül kell vizsgálni az eddig meghozott szabályokat – hangsúlyozta.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunnia
2020. augusztus 11. 08:09
Beszélhet a betartásról, nem használ. A megszegőket büntetni kéne. Tegnap a hatos villamoson csak 3 embert láttam aki nem viselt maszkot. Mikor az egyik köhécselt, a maszkomra mutattam figyelmeztetéskép, erre mind a három viccesen köhögni kezdett. Lehet a fegyelemről papolni, nem használ, ha nincs büntetés a megszegőkkel szemben. Tudom, hogy vannak normális megszegők, akik ha nem is viselnek maszkot, lekalább a kezükbe köhögtek volna, sajnos ránézésre nem lehet megmondani a külömbséget a normáli, és nem normális között, tehát a szabálynak mindenkinek be kell tartani.
Selamat
2020. augusztus 11. 06:36
A minap tartottam egy kis ellenőrzést a fészbuk azon vitáiban, ahol a vita a vírusok, illetve a maszk viseléséről szólt. Sok olyan véleményezőknek nyitottam meg a saját oldalát, akik vagy nem hittek a vírus létezésében, vagy a maszk viselése ellen voltak. Saját statisztikám 100 %-os eredménye, hogy az ellenzők, illetve a vírusban nem hívők MINDEGYIKE vagy baloldali volt, vagy újkori libsi. Kivétel nélkül, mindegyik.
zsoltkom2
2020. augusztus 10. 23:01
"Amennyiben a lakosság továbbra is fegyelmezetlenül viselkedik, felül kell vizsgálni az eddig meghozott szabályokat" Orbán keresztény DNS néni hányszor fegyelmezetlenkedett? És milyen retorzió követte azt? Orbán zárt térben Lukasenka kacsóját tapizta gőgös-buta képük 40 cm távolából. https://bit.ly/3aeSACO Június 11-e az még eléggé nyár. Vajon milyen rákfenét adott át egymás népének a két vezérhízó?
Amondó
2020. augusztus 10. 22:43
Dokikám! Ugyan mit, vagy kit kellene komolyan venni? Látjuk politikusainkat - zárt helyeken - a parlamentben, sajtótájékoztatókon, konferenciákon, gyűléseken. SZÁJMASZK NÉLKÜL! (Egyetlen dolog, melyben nem számít a pártállás.) Gyűléseken szónokolnak, emberek tömegével találkoznak, pacsiznak, nyüzsögnek. És kutyabajuk. Élnek, mint Marci Hevesen. A politikusoknak alighanem bizalmasan megsúgtak valamit, amit nem akarnak az orrunkra kötni. Például azt, hogy semmi értelme bohócnak öltözni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!