Dull Szabolcs egy svájci lapnak: „Orbán Viktor száz százalékig hű médiát akar”

2020. augusztus 13. 12:04

A Neue Zürcher Zeitungban beszélt Dull Szabolcs az Index körüli ügyekről.

2020. augusztus 13. 12:04
null

A svájci Neue Zürcher Zeitungban beszélt Dull Szabolcs az Index körüli ügyekről. A korábbi főszerkesztő szerint „Orbán száz százalékban lojális médiát akar”, és a lap szerint Dull „a sajtószabadság elleni kormányzati támadás áldozatának tekinti magát”.

A svájci lap szerint Dull szimbolikus alakká vált. Dull kifejti, hogy számukra teljesen egyértelmű, hogy őt és kollégáit politikai okokból bocsátották el, és „hatalmas rágalmazási kampány indult ellenem az állami médiában”. Hozzáteszi: az indexes újságírók csak egy dolgot akartak: függetlenséget.

A kormányhoz közeli körök egy tervezett támadással felrobbantották a szerkesztőséget. Vége a médiaszabadságnak” – mondja Dull, hozzátéve: a magyar független média nagy politikai és gazdasági nyomás alatt áll.

Fotó: Résztvevők az Index-ügy miatt szervezett tüntetésen a budai Várban 2020. július 24-én. A demonstrációt az Index főszerkesztőjének elbocsátása után szervezték. MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2020. augusztus 17. 18:01
Függetlenségét? Basszus, ha azt akarja, hogy a tulajdonos ne szóljon bele abba, hogy mi történik a saját tulajdonában, akkor Dull alapítson egy saját lapot és legyen tulajdonos is. Egyszerűen megoldaná az életét: más fizessen, mint egy katonatiszt, de bele ne szóljon..... Ezek a libernyák firkászok még nem hallották, hogy a kapitalizmusban nem így működnek a dolgok....
kombinátor
2020. augusztus 16. 11:09
"imádom", ha valaki arról nyilatkozik, hogy egy másik ember mit akar és nem arról, hogy mik a tények ...
catalina9
2020. augusztus 14. 10:55
Dull a sajtószabadság elleni kormányzati támadás áldozatának tekinti magát." no igen, hát ezt mondták a kunbélák, jászik, rákosik, hellerek is....ahogy nem ők ütnek, rögtön mártírkodnak...
linkeloe
2020. augusztus 13. 21:28
A kilépett 80-nak ez nem kellemetlen??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!