Magyar Nemzet: Számos társadalmi csoportot megsértett már a Momentum

2020. július 30. 16:33

Folyamatosan újabb és újabb társadalmi rétegeket sértenek meg fölényeskedve a Momentum politikusai – derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

2020. július 30. 16:33
null

Folyamatosan újabb és újabb társadalmi rétegeket sértenek meg fölényeskedve a Momentum politikusai – írja a Magyar Nemzet. Nemrég még Kádár Barnabás Facebook-bejegyzésétől volt hangos a sajtó, amelyben a párt egyik alapítója arról értekezett, hogy megfontolásra érdemes a nyugdíjasok szavazati jogának az elvétele. Néhány napja pedig Fekete-Győr András, a Momentum elnöke tett közzé egy nagy vihart kavaró bejegyzést, amiben Orbán Viktor miniszterelnökre célozva arról írt, hogy szinte a teljes ország – a kórházak, az iskolák, az egyetemek, az iparkamarák, az ügyészségek, a bíróságok és a közmédia vezetői – „becsicskultak egy gyáva kicsi embernek”.

A lap megkerésésére Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnöke úgy fogalmazott: Nagyon méltatlan ez a kijelentés. Szomorúsággal töltenek el az ilyen nyilatkozatok, annál is inkább, mert az elmúlt hónapok során a járvány okozta nehéz helyzet éppen az orvosokat és a pedagógusokat állította a legnagyobb kihívás elé, és az érintettek nagyon komoly helytállásról tettek tanúbizonyságot. Az NPK elnöke azt is megjegyezte: Fekete-Győr Andrásnak sokkal jobban meg kellene válogatnia a szavait, különösen írásban, hiszen annak örökre nyoma marad.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete írásban válaszolt a Magyar Nemzetnek, melyben kifejezik reményeiket arra vonatkozólag, hogy Fekete-Győr András kijelentése nem a pedagógustársadalomra vonatkozott.

Időseket is sértegettek

Kádár Barnabás Momentum-alapító posztjára, melyben az idősek szavazati jogának elvételéről írt, Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága ügyvivője úgy reagált: Fiatalság, bolondság… – majd hozzátette: Tanulniuk kell még a momentumosoknak. Ha valaki felelős politikus akar lenni, annak meg kell tanulnia úgy fogalmazni, hogy azt ne lehessen félreérteni.

Némethné Jankovics Györgyi, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségét (NYOSZ) elnöke szerint Kádár Barnabás médiát bejárt mondatai egy meglehetősen markáns jelenséget szemléltetnek: az idősek teljes értékűségének megkérdőjelezését. Elfogadhatatlannak tartom, ha a társadalom bármely csoportjának, rétegének, korosztályának életkoron vagy bármely más szemponton alapuló megkülönböztetése, diszkriminálása révén megkérdőjelezzük a szavazati jogát – húzta alá Némethné Jankovics Györgyi.

A NYOSZ elnöke ugyanakkor hozzátette, mivel a Momentum egy éve elfogadta és aláírta az úgynevezett Nyugdíjas minimum programot, amelyben a pártok és a nyugdíjas társadalmat képviselő országos egyesületek az idősügy és a nyugdíjpolitika legfontosabb kérdéseiben egyetértésüket fogalmazták meg, nincs oka feltételezni, hogy ma hivatalosan másként gondolkodnának.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2020. július 31. 05:36
Kicsit sötét ez a kép, de az azért tisztán látszik, hogy viszonylag kevés köztük a fekete. Sőt, nem akarok elhamarkodottan ilyen súlyos vádakat megfogalmazni, de mintha nem is lenne köztük. Ez pedig semmi mást nem jelenthet, mint hogy ezek fasiszták.
Pierre
2020. július 30. 20:45
szorgosan ellatja kiszinezett meseivel a fidesz bunszervezete a mentalis alsoharmadot, mikozben kifosztja oket es feleli a jovojuket.
Performan
2020. július 30. 20:41
Ostoba emberek tehetetlen düh vezérelt tobzódása. Ez a Momentum, a legszélsőségesebb baloldali párt.
írmag
2020. július 30. 20:41
Majmok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!